پزشکی

بیماری شایعی که درد و ناتوانی به دنبال دارد

اداکسو

— به گفته کارشناس غیرواگیر مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، پوکی استخوان بیماری شایعی است و شکستگی ناشی از شکنندگی استخوان در حال افزایش است.

به گزارش بهداشت نیوز، زهرا رضایی با بیان اینکه پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوان ها پوک می شوند و با کم تراکم شدن و کاهش کیفیت، قدرت خود را از دست می دهند، گفت: این موضوع می تواند منجر به شکستگی استخوان شود و همچنین باعث درد و ناتوانی می شود. وی ادامه داد که شکستگی استخوان به دلیل پوکی استخوان می تواند زندگی افراد را تغییر دهد و بر کیفیت زندگی، تحرک و استقلال فرد تاثیر گذاشته شود.

رضایی تصریح کرد پوکی استخوان اغلب به عنوان"بیماری خاموش" نامیده می شود، زیرا بیشتر افراد تا زمانی که پس از یک زمین خوردن یا ضربه جزئی، دچار شکستگی نشوند از ابتلا به این بیماری بی خبر هستند.

پوکی استخوان بار سنگینی را به بیماران و خانواده ها تحمیل می کند.

رضایی گفت: پوکی استخوان بار سنگینی را به بیماران و خانواده ها تحمیل می کند. و در زنان، پوکی استخوان بیشتر از بیماری های سرطان سینه، سکته قلبی، دیابت و سایر بیمار های دیگر به دلایلی بستری بودن در بیمارستان است. وی افزود در مردان، خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در طول زندگی بیشتر ناشی از سرطان پروستات است. شکستگی مهره ها و ستون فقرات می تواند منجر به کمردرد، کاهش قد، تغییر شکل، بی حرکتی، افزایش تعداد روزهای بستری و کاهش عملکرد ریوی شود.

این کارشناس گفت: زنان 65 ساله با یک شکستگی مهره تا چهار برابر احتمال تجربه شکستگی مجدد در طول پنج سال را دارند. و بعد از شکستگی لگن، به طور تقریبی 60 درصد افراد تا یک سال بعد و 20درصد به مراقبت پرستاری طولانی مدت نیاز خواهند داشت. که میزان مرگ و میر 20تا 24 درصد در سال اول پس از شکستگی لگن دیده می شود. بیش از 55 درصد از بیماران با شکستگی لگن شواهدی از شکستگی مهره قبلی دارند. سابقه شکستگی قبلی تا 86 درصد افزایش خطر شکستگی مجدد را به همراه دارد. خطر شکستگی مجدد به ویژه در دو سال اول بعد از شکستگی اولیه زیاد است. پوکی استخوان کمتر تشخیص داده شده و درمان می شود.

زنان بیشتر از مردان به پوکی استخوان مبتلا می شوند

کارشناس مرکز بهداشت شهرستان قزوین با بیان اینکه در جنسیت، زنان بیشتر از مردان به پوکی استخوان و شکستگی ناشی از آن مبتلا می شوند. تصریح کرد از هر سه زن و از هر پنج مرد بالای 50 سال یک نفر شکستگی ناشی از شکنندگی استخوان را در طول عمر باقیمانده خود تجربه خواهد کرد. وی بیان کرد «یائسگی با کاهش هورمون استروژن» نقش مهمی در استحکام استخوانها دارد.

کارشناس بیماری غیرواگیر تصریح کرد رژیم غذایی نامناسب و کمبود کلسیم بی تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی (افزایش برداشت کلسیم از استخوانها) کمبود ویتامین D (برای جذب کلسیم لازم می باشد) فرد بیشتر ویتامین D خود را از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید دریافت می کند. و ویتامین D در غذاهایی مانند: ماهی های چرب، قارچ و تخم مرغ به وفور یافت می شود.

دخانیات باعث کاهش مواد معدنی و خطر شکستگی لگن می شود

این کارشناس افزود دخانیات باعث کاهش مواد معدنی استخوانها و افزایش خطرشکستگی لگن می شود و مصرف الکل با تاثیر بر سلولهای سازنده استخوان و بر هم زدن تعادل تغذیهایی فرد سبب پوکی استخوان می شود.

رضایی گفت: اختلالات بینائی، از دست دادن تعادل، اختلال عملکرد عصبی، عضلانی و استفاده از داروهای خواب آور سبب افزایش خطر سقوط می شوند و فرد می تواند با داشتن رژیم غذایی سالم غنی از کلسیم و ویتامین D و سبک زندگی سالم که شامل انجام تمرینات ورزشی منظم تحمل وزن و استقامتی است به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا