بیش از هزار نفر در تظاهرات ضد جنگ در روسیه دستگیر شدند
تظاهرات در روزهای اخیر در سراسر روسیه در مخالفت با تصمیم ولادیمیر پوتین برای حمله به اوکراین برگزار شد.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از وب سایت نشنال اینترست نزدیک به دو هزار روس به دلیل شرکت در تظاهرات ضد جنگ در مسکو، سن پترزبورگ و دیگر شهرهای بزرگ روسیه دستگیر شده اند. معترضان تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای حمله به اوکراین را پس از چند ماه افزایش نظامی محکوم کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در مجموع حدود 1750 معترض در پنجاه و چهار شهر روسیه دستگیر شده اند. بزرگترین تظاهرات و بیش از نیمی از دستگیری ها در مسکو صورت گرفته است، جایی که تظاهرکنندگان در میدان پوشکین تجمع کردند و شعارهایی در مخالفت با مداخله نظامی جاری سر دادند.
صدها پلیس ضد شورش روسیه مراسم را محاصره کردند. بسیاری از معترضان در لحظه رونمایی از بنرهای ضدجنگ خود دستگیر و به وانت های پلیس برده شدند – اتفاقی که توسط نووایا گازتا، یکی از آخرین روزنامه های لیبرال روسیه مورد انتقاد قرار گرفت.
این مجله همچنین تصاویری از تظاهرات در خیابان نوسکی در سن پترزبورگ را منتشر کرد. تظاهراتی که توسط پلیس با مگافون قطع شد و به آنها اطلاع داد که تجمعات بزرگ سازماندهی شده محدودیت های فاصله گذاری اجتماعی روسیه در دوران کرونا را نقض می کند.
اعتراضات دیگری در یکاترینبورگ، یک شهر صنعتی واقع در داخل روسیه، برگزار شد. نووسیبیرسک، بزرگترین شهر در منطقه کم جمعیت سیبری روسیه؛ و کالینینگراد، منطقه محاصره روسیه در دریای بالتیک در مرز لیتوانی و لهستان.
به گفته OVD Info، یک سازمان غیردولتی آزار و اذیت سیاسی در روسیه، از معترضانی که به دلیل شرکت در تظاهرات دستگیر شده اند، تقریباً ششصد و پنجاه نفر بازداشت شده اند. از آن گروه، تقریباً نیمی (دویست و نود) در مسکو، صد و بیست و هشت نفر در سن پترزبورگ و سی و هفت نفر در یکاترینبورگ زندانی بودند.
ویدئوهای تظاهرات همچنین به طور گسترده در توییتر پخش شد، جایی که آنها به عنوان مدرکی نشان دادند که بسیاری از روسها با تصمیم پوتین برای حمله به کشور بدون مشورت با مردم روسیه یا سایر مقامات منتخب مخالف هستند.
در واکنش به این تظاهرات، وزارت کشور روسیه روز پنجشنبه با صدور بیانیهای تلویزیونی دستور پایان دادن به «اعتراضات غیرمجاز» را صادر کرد و مدعی شد که افرادی که این دستور را نقض کردهاند «دستگیر و باید پاسخگوی رفتار خود باشند».
وزارت کشور ممنوعیت اعتراضات را با این استدلال توجیه کرد که تعداد بالای موارد COVID-19 روسیه مانع از "تجمعات عمومی" بزرگ می شود.
به جز بیانیه این وزارتخانه، مطبوعات روسیه تا حد زیادی اعتراضات را نادیده گرفتند، اگرچه آنها در نوایا گازتا و مسکو تایمز، یک روزنامه لیبرال انگلیسی زبان مستقر در مسکو پوشش داده شدند.
از زمان روی کار آمدن ولادیمیر پوتین به قدرت در روسیه در اواخر سال 1999، هفت روزنامهنگار نوایا گازتا به قتل رسیدهاند. دیمیتری موراتوف، سردبیر مجله، در اکتبر 2021 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.