پزشکی

بهترین روش نگهداری از پیاز که ارزش غذایی آن را حفظ می کند

اداکسو

پیاز از جمله سبزیجاتی است که مملوء از مواد مغذی است و منبع غنی از ویتامین C، ترکیب‌های سولفوریک و فلاونوئیدها به حساب می‌آیند.

به گزارش بهداشت نیوز، به گفته متخصصان آمریکایی نوعی از فلاونوئید در پیاز وجود دارد که همچون آنتی اکسیدان عمل کرده و با پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.

پیاز سرشار از آنتی اکسیدان است و مصرف آن به شکل خام یا پخته برای سلامتی مفید است که استفاده از آن به سلامت قلب و سیستم ایمنی و همچنین پیشگیری از سرطان کمک می‌کند. همچنین فیبر موجود در پیاز در سلامت دستگاه گوارش و هضم بهتر غذا موثر است.

در بسیاری از کشورهای دنیا، پیاز پای ثابت آشپزی است و ارزش غذایی بالای آن را نمی‌توان نادیده گرفت.

با این حال هرچه از فصل پیازهای تروتازه می‌گذرد، نگه داشتن این گیاه حساس در آشپزخانه سخت‌تر می‌شود زیرا مواد موجود در پیاز ممکن است نشاسته آن را به شکر تبدیل کنند و باعث شوند که بگندد.

شاید فکر کنید برای نگهداری طولانی‌تر پیاز به حالت تازه و با طراوت باید آن را در یخچال نگه داشت اما آیا این واقعا فکر خوبی است؟

پیاز برای تهیه انواع غذاها از سوپ‌ها و خورشت‌ها گرفته تا سس‌های خانگی و همچنین سالادها و ساندویچ‌ها مهم است. به همین دلیل و از آنجا که پیاز می‌تواند ماه‌ها تازه بماند، می‌توان مقداری پیاز در آشپزخانه ذخیره کرد تا در هنگام لزوم، آن را در تهیه انواع غذا به کار برد. اما نحوه نگهداری است که می‌تواند طعم سبزیجات را حفظ کند.

بهترین راه نگه داشتن پیاز

پیاز کلا آب‌وهوای خشک و دمای خنک را ترجیح می‌دهد. حفظ شرایط نگهداری بهینه، عمر مفید پیاز را به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد داد. پس قانون اول این است: پیاز را در جای خشک و خنک نگه دارید.

دمای ایده‌آل برای انبار کردن پیاز حدود ۷ تا ۱۳ درجه سانتی‌گراد است. پس جای خشک و خنک مانند انبار یا زیرزمین برای نگه داشتن آن جای مناسبی است. در عین حال، می‌توان آن را در یخچال هم نگه داشت اما نه هر جای یخچال که خالی بود.

اهمیت کاهش رطوبت

پیاز را باید قبل از نگهداری از کیسه‌ پلاستیکی خارج کرد و از محصولاتی که رطوبت پس می‌دهند، مانند سیب‌زمینی، دور نگه داشت. اگر پیاز کامل را در یک کیسه مواد غذایی بدون گردش هوا نگه دارید، این امر با حفظ رطوبت داخلی و تشویق به رشد میکروب‌های فاسدکننده‌ای مانند کپک، ماندگاری آن را کاهش می‌دهد.

رطوبت بالا همچنین می‌تواند به جوانه زدن پیاز منجر شود. بنابراین آن‌ها را در پارچه توری یا سبد نگه دارید.

پیازها را دور از نور نگه دارید

علاوه بر یافتن محلی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب برای پیاز، باید آن را از نور مستقیم خورشید نیز دور نگه داشت.

نحوه نگهداری از پیاز خرد شده در یخچال

اگر مقدار زیادی پیاز در آستانه خراب شدن دارید، شاید بخواهید آن‌ها را خرد کنید و برای مصرف روزهای بعد نگه دارید. برخلاف پیازهای دست‌نخورده، پیاز خردشده بهتر است در یخچال در یک کیسه پلاستیکی محفوظ یا ظرف دربسته نگهداری شود.

به یاد داشته باشید اگر سیب، گلابی یا کرفس در نزدیکی پیاز نگهداری شوند، بوی همدیگر را جذب خواهند کرد.

می‌توانیم پیاز را منجمد کنیم؟

ترجیحا پیاز را منجمد نکنید؛ چون انجماد بافت پیاز را تغییر می‌دهد. اما در صورت ضرورت توصیه می‌شود پس از یخ‌زدایی پیازهای منجمدشده‌، از آن‌ها برای پختن غذا استفاده کنید و خوردن آن‌ها به صورت خام در سالاد یا ساندویچ را فراموش کنید.

ماندگاری پیاز چقدر است؟

مدت زمان ماندگاری پیاز به محل نگهداری آن بستگی دارد.

پیاز پوست‌کنده در یخچال، ۱۰ تا ۱۴ روز و پیاز خردشده ۷ تا ۱۰ روز خوب می‌ماند. اگرچه یخچال بهترین مکان برای نگهداری پیاز کامل نیست، آنها در یخچال معمولا دو ماه دوام خواهند آورد.

پیاز کامل اگر در محیطی خنک با تهویه مناسب و خشک نگهداری شود، ماندگاری آن می‌تواند سه یا حتی شش ماه ادامه داشته باشد مشروط بر اینکه خود پیاز خشک، سفت با پوست سالم و بدون جوانه باشد.

به گزارش هلت لاین، در صورت نگهداری در فریزر در دمای صفر یا زیر صفر، پیاز منجمد باید ظرف هشت ماه مصرف شود.
منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا