پزشکی

با این روش ها از سکته مغزی در امان می مانید/ اینفوگرافیک

اداکسو

سکته مغزی دومین علت مرگ و میر در جهان و ایران است. یک چهارم از بیماران دچار سکته مغزی جان خود را از دست می‌دهند و نیمی دچار معلولیت‌های درازمدت می‌شوند. سکته مغزی می‌تواند در هر فردی و در هر سنی اتفاق افتد. اما لازم است بدانیم که سکته های مغزی قابل پیشگیری و درمان است. در این اینفوگرافی به فاکتورهایی می‌پردازیم که با کنترل آنها می‌توانیم احتمال وقوع سکته مغزی را کاهش دهیم./گردآورنده: نسترن عسگری؛ گرافیست: مریم خالقی نیا

به گزارش بهداشت نیوز، سکته مغزی نام کلی چندین اختلال است که به دنبال اختلال در ‌خونرسانی مغز در عرض چند ثانیه تا چند دقیقه رخ می‌دهد. مسدود شدن جریان خون به مغز باعث می‌شود. سلول‌های عصبی از اکسیژن و مواد مغذی محروم شود و در نتیجه، احتمال تغییر عملکرد سلول های مغزی یا آسیب دائمی در آنها وجود دارد.در ادامه به فاکتورهایی می‌پردازیم که با کنترل آنها می‌توانیم احتمال وقوع سکته مغزی را کاهش دهیم.

۱_ پایین آوردن فشار خون

فشار خون بالا، یکی از عوامل بسیار خطرساز برای سکته مغزی است، که می‌تواند این خطر را ۲ یا حتی ۴ برابر، بیشتر کند. فشار خون بالا، اصلی‌ترین عامل خطرساز برای سکته مغزی در زنان و مردان می‌باشد.

کنترل فشار خون، و در صورت امکان، پایین آوردن آن، بزرگ‌ترین قدم برای پیشگیری از سکته مغزی و ارتقاء سلامت رگ‌های شما است.

فشار خون خود را کمتر از ۱۲ روی ۸ نگه دارید. البته، برای برخی از سالمندان، این میزان، به علت عوارض جانبی سایر داروها، و سرگیجه احتمالی در این فشار خون، میسر نیست.

۲. وزن خود را کم کنید.

اضافه وزن، در کنار مشکلاتی که با خود می‌آورد (مثل فشار خون و دیابت)، می‌تواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد. در صورتی که این مشکل را دارید، بدانید که با کم کردن تنها ۷ الی ۸ کیلوگرم، تا حدود زیادی خطر سکته مغزی را از خود دور می‌کنید.

در حالی که میزان شاخص توده ی بدن (BMI) ۲۵ یا پایین‌تر، می‌تواند میزانی ایده‌آل باشد، اما در صورتی که رسیدن به آن برای شما غیر ممکن به نظر می‌رسد، نگران نباشید! با کمک پزشک خود، یک برنامه ی کاهش وزن را پیش بگیرید.

۳. بیشتر ورزش کنید.

در حالی که فعالیت‌های بدنی، فوایدی مثل کاهش فشار خون و کاهش وزن اضافه را دارد (که همه ی اینها از عوامل تأثیر گذار در جلوگیری از سکته مغزی هستند)، اما به تنهایی و بدون توجه به این موارد هم می‌تواند خطر سکته مغزی را کاهش دهد. حداقل ۵ روز در هفته ورزش کنید.

۴. فیبریلاسیون دهلیزی را درمان کنید.

فیبریلاسیون دهلیزی، نوعی ناهنجاری در ضربان قلب است، که سبب ایجاد لخته های خونی در قلب می‌شود. این لخته ها در صورت رسیدن به مغز، منجر به سکته مغزی می‌شوند. فیبریلاسیون دهلیزی، خطر سکته مغزی را تا ۵ برابر افزایش می‌دهد. در صورت ابتلا به این بیماری، سریعاً آن را درمان کنید.

۵. خر و پف را جدی بگیرید.

خر و پف بلند و مداوم، یکی از نشانه‌های آپنه خواب است. خر و پف، می تواند شب ها، چندین بار، جلوی تنفس را بگیرد. این مشکل، علاوه بر بالا بردن فشار خون، می‌تواند با کم کردن اکسیژن ورودی، خطر سکته مغزی را افزایش دهد.

۶_ داروهای خود را مصرف کنید.

در صورتی که تجربه ی سکته مغزی را داشته‌اید، حتماً تمام داروهای تجویزی را سر وقت مصرف کنید. ۲۵ درصد افرادی که سکته مغزی را تجربه می کنند، در ۳ ماه آینده، مصرف یک یا چند قرص تجویز شده را کنار می‌گذارند. اما در واقعیت، این زمان، بسیار حیاتی است! شما باید با مصرف این داروها، از سکته مغزی دوم، جلوگیری کنید.

۷_ هر روز یک آسپرین مصرف کنید.

مصرف روزانه ی دوز کمی از آسپرین، می‌تواند خطر سکته مغزی و حمله‌ی قلبی را در افراد مستعد، کاهش دهد. این دارو، به عنوان یک داروی ضد انعقاد خون، از تشکیل لخته در شریان هایی که دچار گرفتگی شده‌اند، جلوگیری کند. البته، مصرف این دارو به همه توصیه نمی‌شود و حتماً باید با تجویز پزشک مصرف شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا