آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

بازتاب پیشنهاد باهنر برای تغییر قانون اساسی / فعال سیاسی : بستر اصلاح قانون اساسی فراهم نیست

اداکسو

به انتشار از سایت معرفت نیوز

بازتاب پیشنهاد باهنر برای تغییر قانون اساسی / فعال سیاسی : بستر اصلاح قانون اساسی فراهم نیست

نامه نیوز نوشت:مهرداد لاهوتی گفت: اگر قرار باشد ساختار سیاسی پارلمانی شود باید نظام سازمان‌یافته حزبی وجود داشته باشد.

موضوع اصلاح قانون اساسی و احتمالا به تبع آن تغییراتی در ساختار سیاسی کشور از جمله حذف ریاست‌جمهوری و برقرار نخست‌وزیری یا به تعبیری تغییر نظام ریاستی به پارلمانی از چندسال پیش و مشخصا بعد از سخنان رهبر انقلاب در سال ۹۰ در کرمانشاه در محافل سیاسی بسیار شنیده می‌شود و حالا بعد از گفت‌وگوی اخیر محمدرضا باهنر بسیار بازتاب داشته است.

مهرداد لاهوتی، نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی، گفت: «در بسیاری از کشورهای دنیا نظام پارلمانی وجود دارد؛ مانند ژاپن. در چنین کشورهایی احزاب هستند که به قدرت می‌رسند و معمولا حزبی که اکثریت مجلس را در اختیار بگیرد، دولت را هم تشکیل می‌دهد. طبیعی است که اگر قرار باشد چنین تغییری ایجاد شود باید قانون اساسی اصلاح شود و مسیر آن را هم اصل۱۷۷ قانون اساسی مشخص کرده است و نیاز به اذن رهبری دارد».

او ادامه داد: «ببینید ما هنوز از ظرفیت اصل۵۹ قانون اساسی استفاده نکرده‌ایم؛ به این معنی که هنوز مسئولان نمی‌پذیرند که می‌شود با استفاده از ظرفیت این اصل موضوعات مهم کشور را به همه‌پرسی گذاشت. این اصل مقرر می‌دارد که در موضوعات مهم وقتی اختلاف‌نظر به وجود آید می‌توان سرنوشت آن موضوع را از مردم پرسید. مثلا درباره همین موضوع FATF می‌شد و البته هنوز می‌شود از مردم سؤال پرسید و مردم بگویند موافق چه دیدگاهی هستند».

بستر اصلاح قانون اساسی فراهم نیست

بیشتر بخوانید:

  • باهنر: اگر رهبری قانع شوند، قانون اساسی را باید تغییر دهیم
  • بازتاب پیشنهاد باهنر برای تغییر قانون اساسی / فعال سیاسی اصولگرا : سال ۱۴۰۰ آخرین انتخابات ریاست‌جمهوری بود

این فعال سیاسی بیان کرد: «می‌خواهم این را بگویم که در تمام این‌ سال‌ها هیچ‌وقت از ظرفیت اصل۵۹ هم استفاده نشد و به نظر من در شرایط کنونی بستر اصلاح قانون اساسی فراهم نیست».

لاهوتی در پایان گفت: «اگر قرار باشد ساختار سیاسی پارلمانی شود باید نظام سازمان‌یافته حزبی وجود داشته باشد. ما که اصلا به آن معنا تحزبی در کشور نداریم. احزاب باید نیرو تربیت کنند و بتوانند دولت تشکیل دهند و مردم به احزاب و نه به افراد رأی دهند. در ایران مردم فقط به افراد رأی می‌دهند؛ در حالی که در نظام پارلمانی حزب تعیین‌کننده است و مردم باید به برنامه‌های احزاب رأی دهند».

۲۱۲۱۷

محتوای منتشر شده به صورت خودکار از رسانه ی معتبر خبرگزاری خبر آنلاین جمع اوری شده است و معرفت نیوز در قبال محتوای منتشر شده هیچ مسئولیتی ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا