اهمیت بازرسی چاه ارت در ساختمان ها و منازل
بازرسی چاه ارت ساختمان ها از دو نظر دارای اهمیت است.
مقوله اول که از ارزش بیشتری نیز برخوردار است، کاهش حوادث برق گرفتی خانگی میباشد. در درجه دوم این عمل میتواند سلامت وسایل الکتریکی را تامین کند و از رسیدن آسیب های احتمالی به آن ها جلوگیری به عمل بیاورد.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با لمس بدنه فلزی وسایل الکتریکی آشپزخانه دچار برق گرفتگی جزئی شده باشید و دست خود را عقب بکشید. این عمل به خاطر وجود بار الکتریکی اضافه مدار دستگاه می باشد که در بدنه دستگاه جریان پیدا میکند.
برق گرفتگی جزئی، انتهای ماجرا نیست چرا که وجود بار الکتریکی موجود دربدنه دستگاه ها برای سلامت و ادامه کارکرد آن ها با کیفیت مطلوب مناسب نیست. و باعث ایجاد خرابی زودرس وسایل میشود.
به همین علت برای جلوگیری از برق گرفتگی های جزئی در منازل و برق گرفتگی های شدید در مکان های صنعتی و هم چنین بهبود کیفیت کارکرد دستگاه ها و عدم خرابی آن ها، تست چاه ارت از امور ضروری میباشد.
عملکرد سیستم ارتینگ به چه نحوی است ؟
عملکرد این سیستم در سه مورد تحت بررسی و اجرا قرار میگیرد.
در مرحله اول هنگامی که فاز به سیم ارت اتصال پیدا کرد، فیوز مربوط به آن عمل کرده و باعث قطعی آن میگردد.
در مرحله بعدی هنگام اتصال نول به سیم ارت و با برق گرفتگی، این سیستم نشتی جریان رو به بالا را قطع کرده و جریان فاز و نول را به طور کلی قطع میکند .
سپس در مورد بعد تمامی الکتریسته های ساکن توسط این سیستم به زمین انتقال پیدا میکند.
نکته مهم و قابل توجه این است که سیم های فاز و نول عملکردی کاملا مجزا از یک دیگر داشته و در عمل نباید به عنوان جایگزین هم قرار بگیرند.
چاه ارت را به چند روش احداث میکنند ؟
به صورت اجمالی دو روش کلی برای اجرای سیم ارت وجود دارد که تحت عوامل زیر آن ها را بررسی میکنیم .
روش زمین عمقی
در این روش برای اجرای سیستم ارتینگ از چاه استفاده میشود که به طور معمول این روش از معمول ترین روش ها است.
روش زمین سطحی
در این روش همانطور که از اسمش هم مشخص است، سیستم ارتینگ در سطح زمین مستقر است و اجرا میگردد.
روش های تست چاه ارت به چه نحوی است ؟
برای تست چاه ارت در روش اول معمولا از یک ترانسفورماتور ایزوله به همراه یک ولت متر و آمپرسنج استفاده میشود.
برای تست چاه ارت در این روش باید سوند ها را در زمین قرار داد و آمپرسنج را سری کرد. سپس یک سر آزاد ترانس را به چاه ارت متصل کرد و سر آزاد آمپرسنج را به سوند آخر اتصال داد .
حال نوبت به ولت متر میرسد که در آن باید یک سر ولت متر را به چاه ارت و سر دیگر را به سوند اول که در زمین قرار گرفته است وصل کرد.
حال در این زمان باید ترانسفورماتور ایزوله را به برق 220 ولت وصل کرده و عدد به دست آمده را بر مقدار عدد موجود در آمپر سنج تقسیم کرد.
تست چاه ارت با ارت تستر
این روش تست چاه ارت دقتش از مدل بالا کمتر است و برای تشخیص مقاومت چاه ارت، مقاومت زمین را اندازه گیری میکنند. به این صورت که در وهله اول 3 عدد میله تهیه میشود. که یکی را به سیم چاه ارت متصل کرده و دیگری را به فاصله های 15 و 30 متری بعد از چاه ارت در زمین قرار داده و آن را میکوبند.
تست چاه ارت با فیوز مینیاتوری
در این روش نحوه کارکرد صحیح چاه ارت را به وسیله فیوز مینیاتوری و قطع برق میسنجند. به این صورت که یک سر فیوز را به برق وصل کرده و یک سر دیگر را برای لحظه ای به سیم خروجی ارت متصل مینماییم.
اگر به وسیله این کار فیوز قطع شد به معنای این است که کارکرد چاه ارت به طور استاندارد است.
مزایای همبندی و سیستم ارتینگ چیست؟
به عنوان اولین مزیت میتوان ذکر کرد که این سیستم ارتینگ باعث ایمنی وسایل الکترونیکی شده و از خرابی آن ها جلوگیری به عمل می آورد.
هم چنین این سیستم از ایجاد ولتاژ های اضافی و تماسی جلوگیری کرده و در مناطق صنعتی باعث حفاظت و ایمنی نیروی انسانی میشود.
برای سفارش تست چاه ارت میتوانید به شرکت نیک بینش کارن اینجا کلیک کنید. شرکت نیک بینش کارن یکی از شرکت های بازرسی مطرح و با سابقه در این زمینه است.