ارمنستان ممنوعیت واردات کالا از ترکیه را لغو کرد
ارمنستان روز پنجشنبه اعلام کرد از یکم ژانویه تحریم محصولات ترکیه ای را که از یک سال پیش اجرا شده است لغو می کند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه ارمنستان در حالی از لغو تحریم کالاهای ترکیه ای خبر می دهد که دو کشور تلاش می کنند روابط خود را که به طور تاریخی متشنج است عادی سازند.
وزارت اقتصاد ارمنستان در بیانیه ای اعلام کرد تصمیم گرفته شد تحریم واردات کالاهای ترکیه به کشور ما تمدید نشود.
این تدبیر که یکم ژانویه ۲۰۲۱ بعد از این که آنکارا در جنگ پاییز ۲۰۲۰ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از باکو پشتیبانی کرد اتخاذ شد، شامگاه جمعه به پایان می رسد. این تدبیر در ماه ژوئیه برای یک دوره شش ماهه تمدید شده بود.
وزارت اقتصاد ارمنستان اعلام کرد: این تحریم در حمایت از ایجاد شرکت ها در کشور ما تاثیر مثبت اما در زمینه دامن زدن به تورم پیامد منفی داشت.
وزارت اقتصاد ارمنستان افزود: ما امیدوار هستیم بر اساس اصل متقابل شرایط مطلوب برای صادرات محصولات ارمنستان به ترکیه اتخاذ خواهد شد.
لغو تحریم از سوی ایروان بعد از افزایش حرکت ها برای ایجاد آرامش میان ترکیه و ارمنستان در هفته های اخیر اعلام می شود.
دو کشور به این ترتیب در نیمه ماه دسامبر فرستادگانی را برای عادی سازی روابط منصوب کردند و شرکت های هواپیمایی ترکیه و ارمنستان برای این که بتوانند به پروازهای چارتر اقدام کنند درخواست هایی ارائه کردند.
روابط میان دو کشور به ویژه به علت امتناع ترکیه از به رسمیت شناختن کشتار ارامنه به دست امپراتوری عثمانی در جریان جنگ جهانی اول به منزله نسل کشی با تشنج همراه بوده است.
مورخان زیادی این کشتارها را به منزله نسل کشی ارزیابی می کنند و دولت ها یا پارلمان های بسیاری از کشورها از جمله آمریکا فرانسه و آلمان نیز این کشتارهای را به منزله نسل کشی به رسمیت شناخته اند. برآوردها درباره شمار کشته ها بین ۶۰۰ هزار نفر تا یک و نیم میلیون نفر متفاوت است.
اما ترکیه این کشتارها را پیامد فروپاشی امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۲۰ می داند و با رد نسل کشی به جنگ داخلی اشاره و اعلام می کند بر اثر قحطی قربانیان دو چندان شده و ۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ارمنی و به همان میزان ترک جان باخته اند.
روابط میان دو کشور به علت بحران نظامی نیز که در سال گذشته میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در ناگورنو – قرا باغ در گرفت و آنکارا در آن از باکو پشتیبانی کرد با تنش همراه شده است.
آنکارا و ایروان هرگز روابط دیپلماتیک برقرار نکرده اند و مرز میان دو کشور از سال های دهه ۱۹۹۰ بسته است.
۳۱۱۳۱۱