آیا افسانه بمبافکن رادارگریز چین واقعیت دارد؟ / عکس
به انتشار از سایت معرفت نیوز
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اولینبار در سال ۲۰۱۹ بود که نام JH-XX شنیده شد و تا به امروز این پروژه همچنان محرمانه باقی مانده است؛ رندرهای مفهومی آن، جت همهکاره و دوموتورهای را با ویژگیهای رادارگریزی و قابلیت حمل موشکهای دوربرد نشان میدهد.
JH-XX برای تسلط منطقهای طراحی شده است و میتواند تا شعاع ۲۰۰۰ کیلومتری هر هدفی را تهدید کند و حریم هوایی را در دریای چین شرقی و جنوبی به چالش بکشد. در حالی که عملیاتی شدن آن هنوز تایید نشده است اما، پیشرفتهای نظامی سریع چین، نشان میدهد که JH-XX میتواند به زودی به عنوان تهدیدی مهم ظاهر شود.
چالشی برای جنگندههای آمریکایی
بیش از ده سال است که ارتش چین در فرایند نوسازی قرار دارد؛ هر پیشروی، چین را گامی دیگر به ارتش ایالات متحده نزدیکتر میکند و هر چه ارتش چین از نظر قابلیتهای فناوری به ارتش آمریکا نزدیکتر میشود، رهبران آمریکا این موضوع را کماهمیتتر جلوه میدهند. با این حال، دیر نیست زمانی که آمریکاییها نتوانند پیشرفت چین را نادیده بگیرند. ترسناکتر اینکه به زودی چینیها ممکن است سیستمی ایجاد کنند که برتری ارتش ایالات متحده را در نبرد بالقوه در محدوده اقیانوس هند و اقیانوس آرام کاملاً از میان ببرد.
آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده برای اولینبار در سال ۲۰۱۹ به وجود احتمالی JH-XX اشاره کرد؛ JH-XX همچنان یک معماست و تواناییهای واقعی آن حتی برای متخصصان اطلاعاتی ناشناخته است.
یکی از مهمترین اسنادی که از این بمبافکن مرموز منتشر شده است، رندر مفهومی JH-XX بود که در نشریه Aerospace Knowledge چین به نمایش گذاشته شد. این رندر، جت براق و رادارگریزی را با موتورهای دوقلو و جایگاههای جانبی حمل سلاح برای حمل موشکهای هوا به هوای دوربرد به تصویر میکشید.
این طراحی ترکیبی از سرعت، پنهانکاری و تطبیقپذیری را نشان میدهد که به نقش بالقوه JH-XX به عنوان بمبافکن و رهگیر منطقهای اشاره میکند. JH-XX میتواند جای خالی بمبافکن منطقهای مافوق صوت را در ناوگان هوایی چین پر کند.
شواهد کمی دال بر ساخته شدن JH-XX وجود دارد. بنابراین، بسیاری این سوال را مطرح کردهاند که آیا JH-XX برنامهای واقعی است یا صرفاً زاییده تخیل است. مانند هر پروژه نظامی محرمانهای، حقیقت در مورد JH-XX ناشناخته باقی مانده است. فقط زمان نشان خواهد داد که آیا این بمبافکن مرموز در آسمان دیده خواهد شد یا خیر.
منبع: nationalinterest
۲۲۷۲۲۷
محتوای منتشر شده به صورت خودکار از رسانه ی معتبر خبرگزاری خبر آنلاین جمع اوری شده است و معرفت نیوز در قبال محتوای منتشر شده هیچ مسئولیتی ندارد