آلرژی پاییزی را چطور درمان کنیم؟/ چگونه از آبریزش بینی و عطسه جلوگیری کنیم؟
اولین ماه فصل پاییز به پایان رسید و حال و هوای این فصل دچار تغییرات ملموس تری شده است. رنگ درختان رو به زردی گرفته و نسیم خنک صبحگاهی و شبانگاهی تن انسان را نوازش میدهد. پاییز با همه قشنگی ها و رنگارنگی طبیعت و درختان، ویژگی به دنبال دارد که آن بروز آلرژی فصلی است.
هر موقع بحث از حساسیت و آلرژی میشود بیشتر مردم به یاد فصل بهار و حساسیت آن میافتند؛ در صورتی که خیلی از افراد از حساسیت پاییزی رنج میبرند و در فصل پاییز با این مشکل روبرو میشوند.در گزارش پیشرو به شما آموزش میدهیم که چطور با آلرژی پاییز و پیامدهای آن برخورد کنید.
درمان حساسیت پاییزی
هوا در این فصل طوری است که آلرژیها افزایش پیدا میکنند. حساسیتها ممکن است مدتها در بدن فرد باقی بمانند و حتی با پایان فصل هم سر جای خود باشند. حساسیت پاییزی هم اگر مانند دیگر آلرژیها درمان نشود، میتواند باعث عفونت سینوسها و آسم در فرد شود.
انواع حساسیت پاییزی و علل آلرژی پاییزی چیست؟
گرده افشان ها :
گرده افشانها از رایج ترین علتهای آلرژیهای فصلی در فصل پاییز هستند. تقریبا ۷۵ درصد از افرادی که در فصل پاییز و بهار آلرژی دارند، علت آن را گرده افشانها میدانند.
گرد افشانی تقریباً در اواخر تابستان آغاز میشود و میتواند تا ماه آبان نیز ادامه پیدا کند و تمام اینها بستگی دارد که گرمای هوا چقدر باشد. گردهها در هوا میتوانند تا هزاران کیلومتر به فرد برسند و اصلا فرقی ندارد که شما در چه محلی زندگی میکنید.
قارچ :
یکی دیگر از علتهای حساسیت در فصل پاییز این است که رطوبت هوا از بین میرود و باعث میشود که قارچ ها روی برگهای مرطوب باقی بمانند. معمولاً اگر بیش از حد با برگهای پاییزی در تماس باشید، احتمال ورود این آلرژیها بالا تر میرود.
گرد و غبار و رطوبت در هوا به عنوان فیلتری برای آلودگیها عمل میکند اما هوای خشک مثل هوای پاییزی باعث افزایش گرد و غبارها میشود. همچنین حشرات نیز در آن افزایش پیدا میکند و همین موضوع علت بسیاری از حساسیتهای پاییزی است.
نشانههای حساسیت پاییزی
نشانههای حساسیت پاییزی اغلب با حساسیتهای دیگر فصلها متفاوت است و علائم رایج آن عبارتند از:خارش بینی و چشم، آبریزش چشم، آبریزش بینی و سرفه کردن؛البته سایر علائم حساسیت پاییزی مانند مشکلات به وجود آمده در ریه مثل آسم،خارش دهان و پشت گلو،جوش زدن در قسمت شکم،اسهال، کهیرهای پوستی، پوست بیش از حد خشک، خارش، اگزما.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
گاهی اوقات حساسیت پاییزی به گونهای میشود که ممکن است آن را با سرما خوردگی اشتباه بگیریم. در این حالت بهتر است که حتماً به یک متخصص مراجعه کنید تا بفهمید که آلرژی دارید یا سرما خوردهاید.
کودکان چهار سال به بالا میتوانند علائم آلرژی را از خود نشان دهند.
میتوانید در همین سنین علائم حساسیت را در آنها بببینید و از به وجود آمدن آلرژی پیشگیری کنید اما برای نوزادان تشخیص آلرژی از سرماخوردگی کمی سخت تر خواهد بود. آنها نمیتوانند داروهای مربوط به حساسیت را مصرف کنند.
حتماً نوزاد خود را در صورت دیدن علائم حساسیت به نزد پزشک متخصص ببرید. کودکان مبتلا به آسم یا اگزمای پوستی در برابر حساسیتهای فصلی آسیب پذیرتر هستند و کودکانی که از خانواده خود این ارث را بردهاند، احتمال بیشتری برای ابتلا به حساسیت را دارند.
نکات مهم در مورد کنترل حساسیت پاییزی و راه های پیشگیری
خبر خوب این است که میتوانید علائم حساسیتهای پاییزی را کاهش دهید. در این قسمت از گزارش نکاتی را برای شما شرح میدهیم که از طریق آن بتوانید این علائم را به خفیف ترین حالت ممکن برسانید.
مصرف داروهای ضد حساسیت را شروع کنید.
اگر فردی هستید که دچار حساسیت پاییزی میشود، باید قبل از شروع علائم و فرا رسیدن فصل پاییز خوردن داروهای ضد حساسیت را آغاز کنید که این کار باعث میشود حساسیت در درون بدن سرکوب شود و البته باید داروها را تحت نظر پزشک مصرف کنید.
دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید.
گردهها و آلرژنها در همه جا هستند؛ پس بهترین کار این است که دستان خود را برای جلوگیری از انتشار این آلرژنها مرتب بشویید. هرگز نباید دست خود را به چشم ها و بینی خود بمالید و حتی میتوانید برای از بین بردن آلرژنها و گرده ها هر شب دوش بگیرید.
در ماشین و خانه، خودتان را کمتر در معرض آلرژن قرار دهید.
تا جایی که ممکن است در خانه بمانید و هنگامی که در ماشین هستید، شیشهها را بالا بکشید که این کار باعث میشود آلرژنها راه ورود نداشته باشند.
جاروبرقی بکشید.
جارو برقی کشیدن را به طور مداوم فراموش نکنید و با باقی ماندن نشانههای آلرژی به پزشک مراجعه کنید و تا زمانی که سرفه و عطسه و خارش شما در طول دو هفته از بین نرود، حتماً باید دوباره به پزشک مراجعه کنید و تست آلرژی بدهید.
لباسهای خود را بررسی کنید.
زمانی که در فصل پاییز بیرون از منزل میروید، باید سعی کنید بعد از برگشتن به خانه لباسهای خود را بشویید و همچنین زمانی که در بیرون هستید از دستکش و کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید تا آلرژنها زمان کمتری برای قرار گرفتن روی پوست شما را داشته باشند.
لباسهای تان را بیرون از خانه آویزان نکنید.
با خشک شدن هوا معمولاً افراد میل دارند که لباسها را بیرون از منزل آویزان کنند اما باید از این کار صرف نظر کنید. قرار گرفتن لباسها در بیرون احتمال ورود آلرژیها را به آنها افزایش میدهد.
غذاها و میوههای حساسیت زا مصرف نکنید.
اگر دچار حساسیت پاییزی هستید از خوردن غذاها و میوههای حساسیت زا مانند بادمجان، گوجه فرنگی، سوسیس و کالباس و… پرهیز کنید.
از رفتن به پارک خودداری کنید.
گردههای گل، گرد و غبار و قارچهایی که روی درختان و برگها وجود دارد عامل تشدید کننده بیماری آلرژی است، پس از رفتن به پارک و باغ خودداری کنید.
از فشار عصبی و استرس دوری کنید.
افراد مضطرب با فشار عصبی بالا بیشتر مستعد بیماری هستند زیرا استرس و فشار عصبی به توانایی عملکرد سیستم ایمنی صدمه می زند پس از هرگونه فشار عصبی و استرس که انرژی تان را از لحاظ روحی و جسمی کاهش می دهد ، دوری کنید.
توصیههای مفید دیگر برای پیشگیری از حساسیت پاییزی:
از دستگاه بخور استفاده کنید و فضای خانه را مرطوب نگه دارید.
از کرم های مرطوب کننده و لوسیونهای مناسب استفاده کنید.
غذاهای سالم ومیوه و سبزیجات تازه و سالم مصرف کنید.
آب فراوان بنوشید.
در محیطهای آلوده به دود سیگار قرار نگیرید و از مواد آلرژن دوری کنید.
پزشک چگونه آلرژی را تشخیص میدهد؟
زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، او قبل از هر چیزی تمام علائم را از شما میپرسد و سپس سابقه دارویی شما را نیز بررسی میکند و همچنین ممکن است یک آزمایش پوست از شما بگیرد.
بعد از اتمام این کارها مقداری از آلرژن و ماده حساسیت زا را به پوست تان میزند که معمولا پوست کمر مناسب ترین قسمت برای این آزمایش است.
بیشتر بخوانید:
-
خواندن ذهن افراد ممکن شد! / اختراعی باورنکردنی که فکر انسان را رمزگشایی میکند
-
ویروسهای زمستانی در حال بازگشت؛ شش ویروس در کمین کودکان
۳۵۳۵