پزشکی

گزگز پا یکی از نشانه های تنگی کانال نخاع در این قسمت از ستون فقرات است

اداکسو

جراح متخصص مغز و اعصاب گفت: فشار فیزیکی بیش از حد، رفتارهای شدید با ستون فقرات، نشستن‌های طولانی و رانندگی‌های طولانی، باعث آسیب به دیسک می‌شود.

به گزارش بهداشت نیوز، علیرضا طبیب خویی، جراح متخصص مغز و اعصاب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما در پاسخ به این سوال که علت تنگی کانال نخاعی چیست؟ گفت: فشار فیزیکی بیش از حد، رفتارهای شدید با ستون فقرات، نشستن‌های طولانی و رانندگی‌های طولانی، باعث آسیب به دیسک می‌شود.

وی ادامه داد: دیسک آسیب دیده با داخل شدن به کانال نخاعی باعث تنگ شدن آن می‌شود. این بیماری بیشتر در افراد بالای 50 سال دیده می‌شود.

خویی تأکید کرد:دیسک کمر و گردن در دوران میانسالی فعال می‌شود، دیسک‌ها و زوائد استخوانی با ورود به کانال نخاع باعث تنگ شدن آن می‌شوند.

هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تنگی کانال کمری را می‌توان آرتروز ستون فقرات نامید.گاهی مفصل‌های آسیب دیده با وارد شدن به کانال نخاعی باعث گزگز در پاها می‌شوند؛
همچنین فشار بر عصب‌های ناحیه کمری باعث کم شدن توان فرد و درد شدید می‌شود.

وی گفت: از مشخصه‌ اصلی این بیماری، درد شدید پاها پس از شروع به راه رفتن است که به مرور با گذشت زمان و افزایش درد، فرد کاملا ناتوان و خانه نشین می‌شود. در این حالت مهم‌ترین کمک جراحی است تا افراد بتوانند راه بروند و زندگی فعال تری داشته باشند.

کارشناس برنامه به جراحی به موقع این بیماری تا قبل از درگیری عصب‌هایی که کنترل ادرار و مدفوع را به عهده دارند، تاکید کرد و افزود:‌جراحی پس از این مرحله با احتمال کمتری بازگشت کنترل ادرار و مدفوع فرد را را به دنبال خواهد داشت.

هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: هدف اصلی از این جراحی بازگرداندن توانایی راه رفتن به بیمار است.

طبیب خویی در پاسخ به این سوال که آیا به جز جراحی، درمان‌های دیگری برای این بیماری وجود دارد؟ گفت:در مراحل اولیه بیماری با تقویت عضلات ستون فقرات مانند فیزیوتراپی و آب‌درمانی، مصرف دارو و طب سوزنی می‌توان علائم بیماری را بهبود بخشید.

وی همچنین از تزریق(مواد ضد درد وکورتون) داخل کانال کمری برای برطرف کردن التهاب عصب‌های آن ناحیه و در موارد نادری لیزر درمانی نام برد.

کارشناس برنامه از بالا بودن وزن به عنوان فاکتور خطر اینگونه جراحی‌ها نام برد و گفت: به بیمار توصیه می‌شود قبل از انجام عمل جراحی با رژیم غذایی و در صورت امکان آب درمانی وزن خود را کاهش دهد.

طبیب خویی در پاسخ به این سوال که لیزر درمانی در تنگی کانال کمر چه نقشی دارد؟، گفت: لیزر روشی است برای کم کردن حجم دیسکی که بیرون زده است؛ البته در افرادی که رباطها و مفاصل بزرگ شده و باعث تنگی کانال گشته‌اند لیزر دیسک، درمان مناسبی نخواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا