چگونه از پرخوری ناشی از استرس جلوگیری کنیم؟
ما برای زنده ماندن باید غذا بخوریم، اما با گذشت زمان، بیشتر از انتخاب غذاها لذت میبریم. پرخوری ناشی از استرس میتواند حس خوبی را در ما ایجاد کند. اما چرخه پرخوری و احساس گناهی که در پی آن ایجاد میشود، مانع تغذیه سالم میشود
به گزارش بهداشت نیوز، در اینجا چند نکته و تکنیک وجود دارد که کمک میکند تا از پرخوری ناشی از استرس پیشگیری کنیم.
عوارض پرخوری را بشناسید
برخی افراد زمانی که دچار استرس میشوند، کمتر غذا میخورند. برخی دیگر در زمانی که حال خوبی ندارند، به مصرف غذا یا میانوعدههای چاقکننده، نیاز دارند. از آنجایی که این امر موقتی است، ممکن است متوجه شوید که وقتی گرسنه نیستید، بدون فکر کردن غذا میخورید که میتواند منجر به تغذیه ناسالم شود. پس همیشه حواستان باشد چه غذایی را میخورید و به چه علت آن را میخورید.
برنامه غذایی داشته باشید
هر چیزی را که در طول روز میخورید، یادداشت کنید. همچنین توجه داشته باشید که چه زمانی و کجا آن را خوردید. دفترچه یادداشت مخصوص غذاها، ابزاری عالی برای ثبت عادات و الگوهای غذایی است. آیا در بین وعدههای غذایی، میان وعده هم میخورید؟ آیا در هر وعده یک غذای کامل میخورید؟ آنگاه متوجه خواهید شد که انتخابهای غذاییتان چقدر سالم یا ناسالم است. مهمتر از آن، انجام این کار کمک میکند تا اهدافی را تعیین کنید که واقعاً مفید باشد.
توجه داشته باشید که آیا واقعاً گرسنه هستید
اگر اخیراً یک وعده غذایی پرحجم خوردهاید و همچنان میان وعده هم مصرف میکنید، از خودتان بپرسید: آیا گرسنهاید یا استرس، هوس خوردن را در شما ایجاد میکند؟ ممکن است کاری متفاوت انجام دهید تا در چنین مواقعی میل به خوردن نداشته باشید، مانند قدم زدن یا تماس گرفتن با یک دوست. یا اینکه میتوانید کمی آب بنوشید. بدن ما به ما میگوید که کم آب شده است.
از جانب اطرافیانتان حمایت شوید
مطمئن شوید که خانواده و دوستانی دارید که از شما در مواقع استرس مثبت و متمرکز مراقبت میکنند. حمایت این افراد واقعاً میتواند به ما کمک کند تا به یک سبک زندگی سالم روی بیاوریم. تحقیقات نشان میدهد افرادی که مشاغل پراسترس دارند، زمانی که شبکه حمایتی قوی داشته باشند، از سلامت روانی بهتری برخوردار خواهند بود.
به اهدافتان پایبند باشید
زیاد هم به مواردی مانند شمارش کالری، جدول برنامه غذایی و اندازهگیری وزن وابسته نباشید. این عوامل ممکن است موجب شود تا تغییرات سبک زندگی که به دنبال آن هستید را نادیده بگیرید. در واقع، وابسته شدن به برنامه غذایی منجر به هوس بیشتر در خوردن میشود. از خوردن غذاهای جدید و درست کردن غذاهای قدیمی یه روشهای مختلف، ترس نداشته باشید. در صورت دریافت هر هدف مهمی، حتماً با یک خوراکی سالم به خودتان پاداش بدهید.
با خودتان صادق باشید
میل به خوردن میانوعدههای غذایی ناسالم را با حذف آنها از سبد خریدتان از بین ببرید. آیا هنگام خرید نگران انتخاب خوراکیهای ناسالم هستید؟ یک لیست دقیق از غذاهای سالم داشته باشید و هرگز هنگام گرسنگی یا بداخلاقی برای انجام خرید به فروشگاه مواد غذایی نروید.
خوراکیهای سالم را انتخاب کنید
اگر بین مصرف وعدههای غذایی گرسنه شدید، مقدار زیادی میانوعده مفید برای خودتان از قبل، آماده داشته باشید. خوراکیهایی مانند میوه، سبزیجات کمی سرخشده و کمچرب، آجیل یا حتی پاپ کورن بدون کره عالی هستند. یا نمونههای کمچرب غذاهایی که قبلاً لذت میبرید را امتحان کنید.
زیاد به خودتان سخت نگیرید
در مورد شکستهایتان وسواس نداشته باشید. در عوض، از اشتباهات خود درس بگیرید. اجازه ندهید یک یا دو انتخاب غذایی اشتباه، استرس بیشتری را در شما ایجاد کند. در عوض، روی اهداف بزرگ تمرکز کنید و بدانید که چگونه میتوانید پرخوری ناشی از استرس را از بین ببرید.
جایگزین کنید
اگر هوس خوردن پیتزا کردهاید، سس گوجهفرنگی، سبزیجات و پنیر کمچرب را روی نان پیتزا بریزید. آیا واقعاً قصد دارید سالاد درست کنید؟ در عوض با استفاده از لوبیا، گوجهفرنگی، پنیر و سس تند، یک سالاد خوشمزه درست کنید. اگر دندان ندارید، یک سالاد کمحجم یا یک بستنی کوچک را برای جایگزین کردن، امتحان کنید. شما همچنان هم از غذاهای مورد علاقهتان لذت خواهید برد، بدون اینکه رژیمغذاییتان را بشکنید.
منبع: سلامت