پنیر را با این مصلح ها مصرف کنید
باکتریهای دوستدار گوارش، پروتئین و کلسیم هدیهای است که لبنیات به ما میدهند و پنیر از جمله لبنیات محبوب و سرشار از کلسیم است اما بهتر است برخی افراد آن را مصرف نکنند.
به گزارش بهداشت نیوز، باکتریهای دوستدار گوارش، پروتئین و کلسیم هدیهای است که لبنیات به ما میدهند و پنیر از جمله لبنیات محبوب و سرشار از کلسیم است؛
دکتر اختری متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه گفت: «گاه از قول طب ایرانی به پنیر کم لطفی میشود و مشهور شده که پنیر سرد است، پنیر حافظه را کم میکند و… اما آنچه باید مورد توجه باشد زمان مصرف پنیر است. جذب کلسیم در بدن ما وابسته به ترشح هورمون پاراتومون است که عصرها ترشح میشود. بنابراین اگر کشک و پنیر و ماست و… عصرها میل شود جذب خوبی خواهد داشت. جذب کلسیم در بدن نیاز به فسفر دارد که به همین دلیل خوردن پنیر با گردو بسیار توصیه شده است.»
مصرف پنیر با گردو موجب استفاده کلسیم موجود در پنیر از فسفر گردو میشود و پنیر در فرایند هضم و جذب خود نیازی به جذب فسفر مورد نیاز از بدن ندارد، پس نگران مغز نباشید.
مصرف نان تازه به همراه پنیر و گردو در وعده صبحانه انتخاب خوب و البته محبوبی است اما به خاطر داشته باشید که جذب کلسیم در صبح کمتر است. دکتر اختری تاکید کرد: «خوردن این صبحانه نه تنها سرد نیست، بلکه به سبب گرمی گردو به تعادل میرسد. اگر پنیر را با خیار و گوجه میل کنید مزاجی سرد پیدا میکند که البته هوسانه خوبی در فصل تابستان است.»
پنیرهای موجود در بازار در برندها و انواع مختلف، همه پنیر تازه هستند اما پنیرهای سنتی و پرطرفداری مانند پنیر تبریز و لیقوان پنیر کهنه و شور محسوب میشوند. به گفته طب سنتی مصلح هر دو نوع پنیر، گردو، آویشن، عسل، نعنای خشک و سبزیهای معطر است؛ با این حال مصرف پنیر شور، مانند لیقوان و تبریز، در زمان عصر و شب باعث ورم صبحگاهی میشود پس اگر صبح زود قرار مهمی دارید پنیر شور مصرف نکنید.
مصرف این پنیرها برای افرادی که صدای گوش دارند، مبتلا به صرع هستند و یا با مشکلات معده درگیرند نیز مناسب نیست؛ اگرچه این افراد باید به بررسی تخصصی مشکل خود بپردازند. از دیگر افرادی که شنیده میشود از مصرف پنیر حذر داده شدهاند، افرادی با فیبروم رحم یا کیست سینه است اما این متخصص طب سنتی، گفت مصرف پنیر با گردو یا آویشن مشکلی ندارد.
پنیرهای مقاوم به گرما مانند پنیز پیتزا هم با پالم و روغنهای مضر فرآوری میشوند تا بتوانند در برابر حرارت فر مقاومت کنند و مصرف مداوم آنها به خصوص در افرادی که درگیر چربی خون هستند توصیه نمیشود. ممکن است عادت کرده باشید که پنیر را با سیاه دانه میل کنید اما به گفته دکتر اختری، نباید در خوردن این دانهای پرخاصیت زیادهروی شود، هفتهای دو بار با پنیرتان میل کنید کافی است.
در این فصل از سال اما خوردن نان و پنیر و انگور یک ترکیب جذاب و پرانرژی است که پیشنهاد میکنیم از آن غافل نشوید. لبنیات را درست مصرف کنید و با زدن برچسب سردی به آنها از زندگیتان خارج نکنید.
منبع: همشهری آنلاین