آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

نطق نمایندگان ملت/ از پیشنهاداتی برای برنامه هفتم تا اشاره به پشت‌پرده تبلیغاتی دشمن

اداکسو

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، غلامحسین کرمی نماینده مردم دشتی و تنگستان در نشست علنی امروز (چهارشنبه 30 شهریور) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور گفت: از حضور گسترده، میلیونی، پرشور و توام با شعور مردم مسلمان، امت قهرمان، آزاد اندیشان و آزادمردان به ویژه ملت شهید پرور ایران در راهپیمایی اربعین حسینی تشکر و قدردانی کنم و ضمن گرامی داشت هفته دفاع مقدس و تبریک به همه ملت رزمنده و ایثارگر، آغاز سال تحصیلی را خدمت دانش آموزان، فرهنگیان تبریک می گویم. از دکتر قالیباف و تعدادی از همکاران خوبمان که به استان بوشهر تشریف آوردند و سفر پر خیر و برکتی به ویژه سفری که به شهرستان دشتی و تنگستان داشتند تشکر می کنم.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس ادامه داد: در ارتباط با مسائل کلی به ویژه بحثی که امروز در سطح جامع مطرح است باید مطالبی عرض کنم، به خانواده خانم امینی تسلیت عرض می کنم و از مسئولین ذیربط می خواهم هر چه سریع تر موضوع را بررسی و به صورت شفاف اطلاع رسانی کنند اما مهم جریانی است که پشت این موضوع قرار گرفته است.

وی افزود: از همکاران و مردم شریف ایران اسلامی به ویژه از جوانان غیور و با بصیرت این است که متوجه جریان پشت پرده باشند، ببینید بوق تبلیغاتی چه کسانی پشت این موضوع قرار گرفته است باید دید خیمه گاه و اردوگاه آمریکای جنایتکار، منافقین، کوردلان، سلطنت طلبان منحوس و هر چه ضد انقلاب است، کجا قرار گرفته و بوق را به چه سمتی گرفته اند الان اصل دین و نظام را هدف قرار داده اند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: نادیده گرفتن زحمات نیروی انتظامی ظلم به جامعه است، کسانی که پشت قضیه هستند و اشک تمساح می ریزند زمانی که عزیزی در مرز به شهادت می رسد صدایی از آنها در نمی آید مرزبانان از مرز و شرف ما پاسداری می کنند جلوی قاچاقچیان را می گیرند با اشرار درگیر می شوند، کجا هستند که از این شهدا دفاع کنند.

وی خطاب به دولت گفت: ضمن تشکر خدمات دولتمردان به ویژه ریاست جمهور و برای تلاش های شبانه روزی که دارند و اقداماتی که برای رفع مشکلات انجام می شود به دو مورد باید اشاره کنم که به کل کشور مربوط می شود. یکی از مسائل بدعهدی ها از برخی مسئولان است به استناد قول هایی که می دهند و دستور کتبی صادر می کنند به مردم قول می دهیم اما با گذشت 6 ماه تا یکسال می گذرد و اقدامی صورت نمی گیرد، نمایندگان باید پاسخگوی این بدعهدی ها باشند.

کرمی اظهار داشت: یک سال قبل قرار بود به کشاورزان خسارت پرداخت شود، بخش عمده ای از راه های روستایی باقی مانده است، بیمارستان های حوزهای انتخابیه همچنان دچار مشکل هستند، مدارس، اماکن ورزشی کماکان همان وضعیت را دارند. رئیس جمهور با سفر به استان قول داد که سامانه مرزنشینی و تجارت مرزی به سرانجام برسد که هنوز اتفاق نیفتاده است.

این نماینده مجلس بیان کرد: نسبت به حقابه نفت داران اعتراض کردیم قرار بود بررسی شود اما حقابه ای ندادند اما تعرفه را دو برابر کردند. راه آهن بوشهر به شیراز اندر خم یک کوچه است، بحث استفاده از 50 درصد نیروهای بومی همچنان لاینحل مانده و در سطح استان دچار مشکل هستیم بنابراین نیاز است به شکل جدی پیگیری شود و به قول ها دقت شود.

رییس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس گفت: اعمال سلیقه ای ماده 23 در سازمان مدیریت برنامه ریزی است، متاسفانه ماده 23 هم بهانه ای برای انجام ندادن کارها شده و هم مانع عمده ایجاد کرده است، می خواهند پروژه ای را اجرا نکنند به این ماده استناد می کنند اما دستگاه ذیربط اعتقاد دارد ایرادی برای اجرا وجود ندارد. 4 طرح جاده ای در حوزه انتخابیه داریم که ردیف بودجه و مصوبه قانونی دارد با وجود ابلاغ به دولت و نامه سازمان مدیریت برنامه ریزی استان را هم دارد که نیازی به ماده 23 ندارد اما هنوز بهانه می گیرند که باید ماده 23 اعمال شود، قرار بود این ماده کارهای را نظم ببخشید یا بهانه ای باشد برای انجام ندادن کارها، دولت به این مسائل در کنار سایر اقدامات مثبت به طور جدی رسیدگی کند تا بخش عمده مشکل مردم رفع شود.

در ادامه سیدمصطفی آقامیرسلیم در نطق میان دستور خود با بیان اینکه در 32 سال گذشته 6 برنامه 5 ساله را مجلس تصویب کرد و برای اجرا ارائه داد، گفت: اما بر چگونگی اجرای قانون برنامه نظارت نشد و اکنون دولت و مجلس قصد دارند برای تدوین برنامه هفتم دست به کار شوند با این امید که با تحقق رشد 8 درصدی عادلانه تا حدودی جبران مافات شود و تولید اشتغال آفرین در کشور رونق گرفته و در نتیجه با خروج از رکود تولید ناخالص داخلی افزایش یابد و ارزش از دست رفته پول ملی بازگردد و جوابگویی حقیقی و نه صوری، به مطالبات برحق مردم میسر شود.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی موفقیت در این راه شرط هایی دارد، عنوان کرد: هم پیمانی ارکان حکومت یعنی سه قوه و پایبندی بر اجرای قانون که ما قوانین محکمی داریم که اجرای کامل آنها می توانست تحول اساسی در کشور ایجاد کند اما متأسفانه با اجرای ناقص مواجه بودند که این وهن نظام است و امروز حتی برخی مسئولان از اعتراف به عدم اجرای قوانینی همچون قانون هدفمندی یارانه ها، قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44، قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی ابا نمی کنند که علیرغم شرایط نابرابری که بر اثر جنگ اقتصادی بر بسیاری از کارخانه ها و کارگاه های تولیدی کشور حاکم شده و سیاست های غلط شرطی کشور، اغلب آنها سعی کردند با چنگ و دندان مانع پیروزی نقشه های شوم دشمن شوند.

وی افزود: از این رو در اجرای سیاست های کلی برنامه هفتم، این بار دولت باید لایحه ای با نیت اجرای آن تقدیم کند و مجلس نیز قانونی با نیت نظارت جدی بر نحوه اجرای آن تصویب کند.

میرسلیم در ادامه با بیان اینکه شوق ما برای حضور در کمیسیون تلفیق باید برای مراقبت بر اولویت دادن به مصالح میهنی نسبت به منافع استانی، شهری و محلی باشد، گفت: ما باید با اعتقاد به اجرای دقیق ماده 32 قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور در آن کمیسیون فعالیت کرده و تصمیم بگیریم و به صحن پیشنهاد دهیم. اینجاست که باید یکدیگر را به پایمردی در مراعات جانب حق توصیه کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با بیان اینکه به طور جدی باید تکلیف قانونی منابع نفت و گاز و معادن سنگ آهن، مس و غیره را روشن کنیم، اظهار کرد: انفال حکم شرعی دارد که باید محترم شمرده شود به ویژه از آن صرفا باید برای سرمایه گذاری های موجه اقتصادی استفاده شود و این روند معیوب کنونی فسادزا بوده و باید هرچه سریع تر اصلاح شود در غیر این صورت به ضایع شدن سرمایه های میهنی می انجامد.

وی در ادامه وضع نقدینگی کشور را اسفناک دانست که امسال بدتر از سال گذشته است و یادآور شد: نقدینگی نزدیک 40 درصد افزایش یافته در حالی که رشد تولید ناخالص داخلی تقریبا به 3 درصد رسیده است. کسری بودجه را پنهان کردن و خلق پول از آفات بزرگی است که در برنامه هفتم باید علاج شود.

میرسلیم ادامه داد: در طراحی که اخیرا در صحن مجلس در مورد بانکداری بررسی شد، در یکی از مفاد آخر آن پول ملی را تعریف کرده اما هیچ ارزشی برای آن به رسمیت نشناخته است. شناوری مطلق ارزش پول ملی به ادامه فرایند معیوب موجود یعنی سقوط ارزش پول ملی و گرانی کالاها و خدمات و سپس ناگزیر، اجابت درخواست به حق حقوق بگیران برای افزایش حقوق، بازنشستگی، مستمری و بیمه ها و در نتیجه به هم ریختن کل نظامات اقتصادی کشور که عاقبت آن جز فروپاشی اقتصادی چیزی نیست.

عضو مجمع نمایندگان تهران با بیان اینکه بودجه عمومی دولت باید قانونا تا کنون مستقل از عواید خام فروشی می شد اما از این هدف فاصله داریم، عنوان کرد: از مبادرت به اصلاح مالیات ها به دلیل وابستگی به خوان به یغما رفته نفت اجتناب کرده ایم. ما ناگزیریم از این عادت بد خارج شده تا پایه های مالیاتی را اصلاح کنیم و از تخفیف و بخشودگی مالیاتی اجتناب کنیم و با فرار مالیاتی برخورد شدید و قاطع کنیم. تجربه نیمه تمام یک سال گذشته، اجمالا برحق بودن این راهکار را اثبات کرده است.

وی اضافه کرد: اساس و پایه برنامه ریزی هفتم، لاجرم آمایش سرزمینی است که خوشبختانه برش های استانی آن نیز مشخص شده و بی توجهی به اقتضای آمایش سرزمینی به معنای هدر دادن امکانات و خوردن از سرمایه و به تاراج دادن منابع طبیعی و محیط زیست و افزایش نابرابری ها و فاصله گرفتن از عدالت اجتماعی و عدم به کارگیری درست نیروی انسانی و عدم اشتغال مناسب آنها و سوق دادن آنها در ورطه ناامیدی و تمایل به مهاجرت گسترده به پشتوانه ترغیب منافقانه در فضای مجازی لجام گسیخته و استهزای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: از هوشیاری مردم در مقابل توطئه جریان اخیر نفاق و کشته پروری و دوم از نیروی انسانی نیروی انتظامی سرافراز ما با امید به حمایت و تربیت آنها و افزایش دقت و عزم راسخشان در ایفای وظایف مقدسشان تشکر می کنم.

در ادامه سیدالبرز حسینی نماینده مردم خدابنده در نطق میان دستور خود ضمن تبریک به مناسبت هفته دفاع مقدس، گفت: از تمام عوامل درون کشور و کشور عراق که در برگزاری مراسم پرشکوه راهپیمایی معنوی اربعین، مقدمات را برای زوار فراهم کردند، صمیمانه قدردانم و تشکر می‌کنم.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی، خطاب به نمایندگان مجلس، ادامه داد: موضوعی را مطرح می‌کنم که نیاز است در این خصوص یک مداقه‌ای شود که مجلس وظیفه اصلی خود را انجام داده باشد، در هیاهوی کلیه اتفاقاتی که این روزها در کشور و بیرون مرزها اتفاق می‌افتد موضوعی در کشور مصوب شد و در حال اجرا و ابلاغ شد که بخشی از سرنوشت دانش‌آموزان و نیروی کار متخصص آتی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد بدون توجه به اینکه مراجع ذیصلاحی در این خصوص اظهارنظری کرده باشند.

وی تصریح کرد: الان یکی از مشکلات کشور این است که مراجع متعددی در امر قانونگذاری مشارکت دارند لذا اخیرا شاهد هستیم که اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 15 تیر 1400 موضوعی را تحت عنوان سیاست‌ها و ضوابط متقضایان ورود به آموزش عالی یعنی کنکور را مطرح کردند که 6 مورد از 9 مورد این بحث را مصوب کردند و با یک شتاب توجیه ناپذیری در 15 تیرماه امسال توسط رییس جمهور محترم ابلاغ شد.

حسینی خاطرنشان کرد: در بحث کنکور این مصوبه به زعم اینکه باید در این مکان مورد بحث قرار گیرد از دو منظر که بارها در خصوص حوزه قانونگذاری تاکید شده مورد مداقه و تاکید است و 2 اشکال دارد اول از حیث خلاف قانون بودن آن است، اگر قرار باشد این قضیه ادامه پیدا کند اصول 71 و 73 قانون اساسی زیر پا می‌ماند و وظیفه مجلس در این حوزه چه خواهد بود؟

وی افزود: مطب بعدی اینکه این موضوع خلاف عدالت است و از حیث خلاف عدالت بودن آن موارد متعددی وجود دارد، من وارد جزییات مضامین نمی‌شوم و همکاران حتما در جریان هستند ولی چه اتفاقی خواهد افتاد، اولا از 9 مورد 2 مورد اساسی این موضوع مورد بحث قرار نگرفته است یکی ساماندهی سهمیه‌های رنگارنگ و دوم مبارزه با مفسده‌های موجود در فضای آموزشی به ویژه در صدا و سیما کاملا روشن است لذا در این خصوص نیاز است مواردی که مغفول مانده است مورد بحث قرار گیرد.

حسینی عنوان کرد: من سوالم از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این است کدام کار کارشناسی صورت گرفته با وجود اینکه آموزش و پرورش و نهاد آموزش عالی مخالف این موضوع هستند و مردم نگران هستند، آورده علمی این طرح چیست؟ مکانیزم اجرای آن چگونه است؟ آیا پیامدهای منفی آن و پیامدهای منافع احتمالی پنهان در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته است؟ چه اتفاقی برای رشته‌های پُرمتقاضی خواهد افتاد؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: ببینید آمارها چه نتیجه‌ای را نشان می‌دهند، سوابق تحصیلی که در این حوزه تاثیر مستقیم در نظر گرفته‌اند تقریبا ایرادات آماری و ریاضی دارد و این مصوبه مردم را در عسر و حرج قرار می‌دهد و فشار مالی بر خانواده‌ها تحمیل می‌کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: مهم‌ترین بخش این مصوبه واپس گرایانه است و باعث بی‌توجهی دانش‌آموزان به حوزه دروس فرهنگ محور می‌شود و واقعا نیاز است این حوزه در داخل مجلس مورد مداقه قرار گیرد. من خواهشم این است مجلس بابت این موضوع عکس‌العمل نشان دهد.

در حال تکمیل است …..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا