علمالهدی : برجام ، ایده غلطی بود و استمرار آن غلطتر / هم فشار معیشتی داریم هم فرصت های قابل توجه جهانی
به انتشار از سایت معرفت نیوز
ایرنا نوشت: خطیب جمعه مشهد گفت: از ابتدا هم اینکه میگفتند ما باید به برجام بسازیم، فکر غلطی بود که البته استمرار آن غلطتر است زیرا در هفتهای که گذشت، فرصتهای پررونقی به خاطر دیپلماسی اقتصادی دولت برای جامعه ما پیش آمد.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی ابراز کرد: از ابتدا هم اینکه میگفتند ما باید به برجام بسازیم، فکر غلطی بود که البته استمرار آن غلطتر است زیرا در هفتهای که گذشت، فرصتهای پررونقی به خاطر دیپلماسی اقتصادی دولت برای جامعه ما پیش آمد.
حجت الاسلام علمالهدی در خطبههای سیاسی نماز جمعه این هفته مشهد که در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به شرایط خاص کشور اظهار کرد: وضعیت امروزی که ما در جامعه و کشورمان زندگی میکنیم، موقعیت بسیار حساسی است زیرا از یک طرف فشار معضلات اقتصادی و معیشتی است و از طرف دیگر، فرصتهای قابلتوجهی است که در عرصه جهانی در مسیر ما قرار گرفته است.
وی افزود: موضوعی که امروز برای مسئولان، مردم و آحاد شما برادران و خواهران حائز اهمیت است، شناخت مشکلات و مبدأ آنها و همچنین شناخت فرصتهاست؛ یعنی اگر مردم فرصتها را بشناسند و با آن آشنا باشند، طبیعتاً امید و نشاط در زندگی اجتماعی پیدا میکنند و اگر مبادی مشکلات و معیشت را بدانند، مردم و مسئولین دستبهدست هم در مقام حل مشکل و از بین بردن موانع برمیآیند.
بیشتر بخوانید:
- خطیب جمعه زنجان: «سلام فرمانده» مبارزه آتش به اختیار با دشمنان است
-
خطیب جمعه ایلام : مدیری که با این دولت همراهی نمیکند، باید جابجا شود
برای حل مشکلات مردم، همه مسئولیت دارند
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: موضوعی که خصوصاً اقشار آسیبپذیر را تحت تأثیر قرار داده است، مشکلات اقتصادی، معیشتی و گرانیهاست. این واقعیت ملموس همه مردم ماست. رویداد اخیر که یک حرکت اقتصادی با هدف تحقق عدالت اجتماعی در جامعه بود، در قالب یک جراحی بزرگ اقتصادی، طبیعتاً دارای عوارض و دردهایی است. وقتی دولت بخواهد از جیب 4 هزار و 120 نفر، میلیاردها دلار سرمایه کشور را بیرون کشیده و به جیب 74 میلیون جمعیت کشور بریزد، بدیهی است کار آسانی نیست و کسانی که رانتخواری میکردند، طبیعتاً آرام نمینشینند و به دنبال جبران این سودها از راههای دیگر خواهند بود لذا این موقعیتی است که دستگاههای اجرایی، قضایی و نهادهای حاکمیتی باید حرکت شدید داشته باشند.
او ادامه داد: وجود مقدس امیرمومنان در حکمت 241 نهجالبلاغه به کارگزاران حکومت سفارش کرده و فرمودهاند: «أَشَدُّ مِن یَومِ الظَّالِمِ عَلَی آلْمَظلُومِ» یعنی باید بر غارتگران بیتالمال و ظالمان سخت گرفت و آنان را بازخواست کرد. وقتی به آقایی گفتند ارز 4200 نمیدهیم که واردات انجام بدهی، مگر به خاطر غیر از این بوده که سرمایه سابق او به خاطر تسهیلات دولت بوده اما او حق مردم را به قیمت گزافه به آنان عرضه کرده و یا در انبارها احتکار کرده است. مسئولین ما نباید در قبال این مسائل بیتفاوت باشند.
علمالهدی تصریح کرد: حرفی که آقایان اقتصاددان میزنند و برحسب آن، نرخ اجناس را به قیمت عرضه و تقاضا معین میکند، البته ما هم قبول داریم و این الفبای اقتصاد است اما این موضوع مربوط به یک وضع آرام اقتصادی است نه در جامعهای که از یک طرف دچار تحریم دشمن است و از طرف دیگر، دست رانتخواران را قطع کرده و با سودجویان در حال مبارزه است. در این کشور باید دستگاههای مدیریتی علاوه بر پایبندی به نظام عرضه و تقاضا، باید خود نیز به میدان بیایند و بهصورت هماهنگ، سودجویان را پیگیری و تعقیب کنند.
وی تأکید کرد: امروزه در قبال مشکلاتی که مردم ما را در تنگنا قرار داده، یک سازمان نمیتواند بگوید که این مشکلات به من ارتباطی ندارد. در مقابل ناراحتی و فشار بر مردم، دستگاههای حاکمیتی اگر بخواهند بیتفاوت باشند، مردم و خصوصاً فقرا و قشر آسیبپذیر تحت تأثیر مشکلات معیشتی لطمات جبرانناپذیر میبینند. حاکمیت این کشور یک حاکمیت دینی است ولذا آنجایی که مردم و کیان کشور را تهدید میکند، همه مسئول هستند و باید به میدان بیایند و هم مردم و هم مسئولان موقعیتشناس باشند، مشکلات را بشناسند، به میدان بیایند و به هم کمک کنند زیرا آنجایی که مردم در صحنه باشند، همه مشکلات حل میشود.
برجام از ابتدا فکر غلطی بود
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی ابراز کرد: البته در کنار مشکلات یک سلسله فرصتهایی هم وجود دارد. ما در شرایطی هستیم که مسئله تحریم نه تنها خنثی میشود بلکه حتی دشمن به بیاثر بودن آن اقرار دارد. از ابتدا هم اینکه میگفتند ما باید به برجام بسازیم، فکر غلطی بود که البته استمرار آن غلطتر است زیرا در هفتهای که گذشت، فرصتهای پررونقی به خاطر دیپلماسی اقتصادی دولت برای جامعه ما پیش آمد که بدون برجام و بی آنکه بخواهیم وابسته به خارج باشیم، این دیپلماسی میان ما و کشورهای همسایه و دوردست برقرار شد. فروش یک نفتکش بزرگ و سفارش ساخت دو نفتکش دیگر برای ونزوئلا فرصت بسیار ارزشمندی بود و بهعلاوه آن، چندین نفر از روسای جمهور و مقامات عالیرتبه کشورهای همسایه هم که در هفته گذشته به تهران آمدند، توافقنامههای همکاری مؤثری را امضا کردند.
او گفت: 20 تفاهم همکاری با ونزوئلا و 17 تفاهم همکاری با کشورهای همسایه از جمله فرصتهایی است که در توسعه صادرات میتواند کمک کند و در سایه آن میتوان اقتصاد کشور را به ثبات رساند. البته سرمایهگذاران هم باید به میدان بیایند و مردم هم باید کمک کنند تا بتوان مشکلات معیشتی کشور را برطرف کرد.
حل مشکلات درگرو حفظ ارزشهای دینی
امام جمعه مشهد با تأکید بر ضرورت حفظ ارزشهای دینی در متن جامعه اظهار کرد: در کنار شناخت مشکلات و مبادی آنها، اگر بنا شد موقعیت دینی و اسلامی جامعه را حفظ کنیم تا برکات الهی ما را فرابگیرد، مشکلات ما حل شود و فرصتهای غیرقابلپیشبینی برای ما پیش بیاید، باید ارزشهای دین که مورد رضای الهی است در زندگی اجتماعی ما سایه بیفکند.
وی افزود: اگر جامعه ما لائیک شد و مظاهر ضدارزشی گناه که موجب غضب پروردگار است، سراپای جامعه را فراگرفت، خسران جامعه را دربر خواهد گرفت. اینطور نیست که گمان کنیم چون وابسته به عترت پروردگار هستیم، خداوند متعال در همه حال برکات خود را بر ما نازل میکند زیرا این برکات وابسته به این است که بنده خدا باشیم و مظاهر عبودیت او در سراسر زندگی اجتماعی ما رعایت شود و اگر لاابالیگری و بی بند و باری در عرصه زندگی اجتماعی ما ظاهر شود، همه موقعیت موجود خود را از دست خواهیم داد.
217
محتوای منتشر شده به صورت خودکار از رسانه ی معتبر خبرگزاری خبر آنلاین جمع اوری شده است و معرفت نیوز در قبال محتوای منتشر شده هیچ مسئولیتی ندارد