آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

عضو اتاق ایران: بعد از فیلتر تلگرام، ترافیک شبکه ۱۰ برابر شد / کشور زیرساخت‌های اجرای طرح صیانت را ندارد

اداکسو

به انتشار از سایت معرفت نیوز

عضو اتاق ایران: بعد از فیلتر تلگرام، ترافیک شبکه ۱۰ برابر شد / کشور زیرساخت‌های اجرای طرح صیانت را ندارد

ایلنا نوشت: نایب رییس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش بنیان اتاق ایران، گفت: طرح صیانت کنترل سیستم مجازی را در اختیار یک شورا قرار می‌دهد و مشخص نیست که این شورا بر اساس چه سیاست‌های قرار است تصمیم‌گیری کنند.

محمدعلی چمنیان با اشاره به تاثیرات منفی اجرای طرح صیانت در رونق کسب‌وکارها، گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی نوپا کسب‌وکار خود را در بسترهای جهانی مجازی دنبال می‌کنند. امکانات این پلتفرم‌های جهانی قابل توجه است و اگر این پیام‌رسان‌ها امنیتی شوند ارتباطات‌های جهانی آنها نیز قطع خواهد شد.

وی با اشاره به رونق گردشگری در فضای مجازی، افزود: بسیاری از مناطق ناشناخته بکر و دورافتاده که جاذبه توریستی دارند از سوی جوانان روستایی با استفاده از همین پلتفرم‌ها به جهان معرفی شدند و حجم قابل توجهی توریست خارجی جذب شدند. اگر به‌صورت اجباری برای آنها تعیین شود که از پلتفرم‌های خاص و داخلی استفاده کنند بدون تردید کسب‌وکار آنها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و آنها نمی‌توانند بازاریابی کنند و توریسم خارجی جذب کنند.

این فعال اقتصادی با اشاره به نبود زیرساخت‌ها برای عملیاتی کردن طرح‌هایی چون صیانت، گفت: یک پنجم جمعیت دنیا در چین است و اگر در این کشور یک فناوری بومی راه‌اندازی شود و بخشی از جمعیت این کشور از این پیام‌رسان استفاده کند قابلیت رقابت با پلتفرم‌های پرطرفدار را پیدا می‌کنند و اقتصادی هستند اما از پیام‌رسان‌های داخلی چندان استقبال نشد. این طرح‌ها در چین که از نظر اقتصادی چندان به کشورهای دیگر وابسته نیست می‌تواند موفق شود اما کشور ما که به بلوغ اقتصادی نرسیده‌ایم نمی‌تواند به موفقیت ختم شود اگر استفاده از این فضا محدود شود بدون تردید آسیب جدی متوجه اقتصاد کشور خواهد شد.

وی با اشاره به ابهام‌های طرح صیانت، افزود: در این طرح کنترل سیستم مجازی را در اختیار یک شورا قرار می‌دهد و مشخص نیست که این شورا بر اساس چه سیاست‌های قرار است تصمیم‌گیری کنند.

چمنیان ادامه داد: وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رگولاتوری، سیاست‌گذاری و کنترل فضای ارتباطی است اما با اجرای طرح صیانت تمام اختیارات دولت به شورای واگذار می‌شود که تخصص لازم را در این حوزه ندارد و بر اساس مسائل فنی و تکنیکی تصمیم‌گیری نمی‌کنند.

نایب رییس کمیسیون کسب‌وکارهای دانش بنیان اتاق ایران، با بیان اینکه وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که بعد از فیلتر تلگرام میزان جاسوسی اطلاعات افزایش پیدا کرد، افزود: بعد از فیلتر تلگرام ترافیک شبکه ۱۰ برابر افزایش پیدا کرد چرا که حجم قابل توجهی از کاربران فیلترشکن نصب کردند که تجربه نشان داده است که اغلب این فیلترشکن‌ها ابزار جاسوسی کشورهای خارجی بودند؛ با فیلترشکن‌ها مسیر و کانالی باز می‌شود که امکان رد و بدل اطلاعات افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ایران بازار بزرگ برای فروشندگان فیلترشکن تبدیل شد، افزود: بطوریکه بازار چند هزار میلیاردی برای فیلترشکن‌ها در ایران ایجاد شد. علاوه‌بر این نصب فیلترشکن‌ها امکان دسترسی به سایت‌های غیرمجاز را برای کودکان و نوجوانان نیز فراهم کرد.

عضو اتاق ایران: کشور زیرساخت‌های اجرای طرح صیانت را ندارد / بعد از فیلتر تلگرام، ترافیک شبکه ۱۰ برابر شد

بیشتر بخوانید:

  • جلالی زاده ، فعال سیاسی : پافشاری پایداری بر طرح صیانت،مصداق مخالفت با ملت است / طرح صیانت را باید طرح اهانت بنامیم

  • اینستاگرام صفحه وزیر ارتباطات و سخنگوی دولت رئیسی را «صیانت» کرد

به گفته این فعال اقتصادی، بستن یک پلتفرم تبعات اخلاقی، اقتصادی، امنیتی و …. داشت اینجا این پرسش مطرح است که آیا فیلتر تلگرام باعث شد که مردم دیگر از این پیام‌رسان استفاده نکنند؟ اگر طرح صیانت اجرایی شود شاهد تبعات وسیع‌تری خواهیم بود.

وی با بیان اینکه دارندگان فروشگاه‌های مجازی جزو ثروتمندان دنیا محسوب می‌شوند، گفت: در ایران استارتاپ‌های مجازی رشد قابل توجهی کردند آنها حجم قابل توجهی از درآمد خود را از کشورهای خارجی کسب می‌کنند. بسیاری از پلتفرم‌ها از جمله فیلمو برای اینکه درآمد خود را افزایش دهند سرورهای در خارج کشور نصب کردند و این مسئله یک نوع صادرات برای ما محسوب می‌شود.

چمنیان تصریح کرد: بسیاری از ایرانیان خارج کشور برای دنبال کردن سریال‌های ایرانی از پلتفرم‌های داخلی استفاده می‌کنند اما با طرح صیانت این تجارت‌ها خدشه‌دار می‌شود و تمام این سرمایه‌گذاری‌ها به حاشیه می‌روند. پس با اجرای این طرح کسب‌وکارها کوچک و بزرگ آسیب خواهند دید.

این فعال اقتصادی در پاسخ به این پرسش که مدافعان طرح صیانت بر این باورند که با اجرای این طرح به‌دنبال تنظیم‌گری این فضا هستند آیا این طرح در عمل این هدف را دنبال می‌کنند یا در پی امنیتی کردن فضای مجازی است؟ گفت: بدون تردید اجرای طرح صیانت کنترل حاکمیت در این فضا را افزایش می‌دهد اما دخالت حاکمیتی در این فضا تا حدی قابل قبول است آیا در هر حوزه‌ایی که دخالت حاکمیتی افزایش پیدا کرد توانستیم به نتیجه مطلوب برسیم؟ به نظر من با این تنظیم‌گری به اهدافی که گفته شده است دست نخواهد یافت.

وی افزود: زمانی ویدئو در کشور ممنوع بود بعد از آن ماهواره و الان می‌خواهند فضای مجازی را محدود کنند کدامیک از این طرح‌ها جواب داد؟ در گزارش‌ها آمده است که اینترنت ماهواره‌ای در اوکراین بعد از وقوع جنگ راه‌اندازی شد و این امکان وجود دارد که در سال‌های آینده نیز این فناوری در کشور ما وارد شود و تصویب این طرح در نهایت حاشیه می‌رود چنین اقداماتی و تلاش برای تصویب چنین طرح‌هایی ناشی از نبود تخصص و تصمیم‌گیری از سوی نمایندگانی است که چندان در این حوزه مهارت ندارند.

به گفته چمنیان؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌داند که با اجرای این طرح چه اتفاقاتی رخ می‌دهد از این‌رو انتقاداتی به مفاد آن دارد.

۲۱۲۱۹

محتوای منتشر شده به صورت خودکار از رسانه ی معتبر خبرگزاری خبر آنلاین جمع اوری شده است و معرفت نیوز در قبال محتوای منتشر شده هیچ مسئولیتی ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا