سس مایونز و کچاپ را در خانه درست کنید
اگر از مواد نگهدارنده و ظرفهای پلاستیکی خیلی دل خوشی ندارید و میخواهید یک محصول کاملا خانگی داشته باشید، با ما همراه شوید.
به گزارش بهداشت نیوز در سوپرمارکت خانگی این شماره طرز تهیه دو سس پرطرفدار را به شما آموزش میدهیم؛ سسهایی که به سالاد و غذاهای خوشمزه شما طعم بهتری میدهند، خودتان درست کردهاید و کاملا بهداشتی و به صرفه هم هستند.
مواد لازم
یک پیمانه روغن مایع
۲ عدد زرده تخم مرغ
۴ /۱ پیمانه آبلیمو یا سرکه
۱. زرده تخممرغ را از سفیده آن جدا کنید و در یک ظرف بزرگ بریزید تا فضای کافی برای هم زدن داشته باشید. حالا با همزن برقی یا دستی شروع کنید به هم زدن زردهها.
۲. آبلیمو یا سرکه را به دلخواه خود به زرده تخممرغ اضافه کنید و دوباره چند دقیقه بزنید تا خوب مخلوط شوند.
۳. حالا وقت اضافه کردن روغن مایع یا روغن زیتون است. حواستان باشد روغن را باید قطره قطره به آن اضافه کنید، اگر روغن را به سرعت به موادتان بیفزایید به خوبی در آن حل نمیشود. وقتی روغن را قطره قطره اضافه میکنید، همزمان مواد را هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند.
فوتوفن
مایونزهای خانگی را بیشتر از چهار روز در یخچال نمیتوانید نگه دارید.
مایونز را نمیتوانید فریز کنید. زیرا مواد داخل آن بعد از یخ زدن از هم جدا میشوند و شکل و قیافه و طعمش به هم میریزد.
سس کچاپ
مواد لازم
۲ کیلوگرم گوجهفرنگی سرخ و رسیده
یک عدد فلفل دلمهای
یک قاشق غذاخوری فلفل
یک قاشق مرباخوری دارچین
یک عدد پیاز
یک قاشق غذاخوری نمک
۲ /۱ پیمانه سرکه
یک قاشق غذاخوری فلفل پاپریکا
۱. پوست گوجهفرنگیها را بکنید و خیلی خوب خرد کنید. پیاز و فلفل دلمهای را هم نگینی خرد کرده و به همراه گوجهفرنگیها در ظرف مناسبی بریزید و ظرف را روی حرارت بگذارید.
۲. بعد از اینکه مخلوط گوجهفرنگی، پیاز و فلفل دلمهای خوب نرم شد آن را در مخلوطکن بریزید و خوب هم بزنید تا موادتان مثل پوره بشود.
۳. حالا پوره آماده شده را روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود؛ طوری که اندازه آن به نصف کاهش پیدا کند.
۴. بعد از اینکه مواد شما خوب غلیظ شد، فلفل و دارچین را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۵.بعد از چند دقیقه که فلفل و دارچین را اضافه کردید، شکر و نمک را هم بیفزایید. یادتان باشد حرارت در این مرحله باید خیلی کم باشد.
۶. بعد از زمانی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه که مواد را خوب هم زدید، حالا وقت اضافه کردن سرکه و فلفل پایریکاست. یادتان باشد مواد را خوب هم بزنید. وقتی مواد شما غلیظ شد یعنی سس کچاپ شما آماده است.
فوتوفن
یادتان باشد حرارت زیر ظرف سس باید ملایم و یکنواخت باشد.
حرارت زیاد باعث میشود سس شما ته بگیرد و رنگش بیشتر قهوهای باشد تا قرمز.
اگر میخواهید سستان فلفلی شود، دو فلفل قرمز تند را به آن اضافه کنید.
منبع: همشهری