پزشکی

رژیم غذایی برای بهبود اگزما

اداکسو

برخی مواد غذایی باعث تشدید مشکل اگزما و خارش پوست می شوند. در عوض برخی مواد غذایی دیگر نیز به بهبود این وضعیت و تسکین خارش و خشکی پوست کمک می کنند. در این مطلب لیستی از رژیم غذایی مناسب برای اگزما تهیه شده است.

به گزارش بهداشت نیوز، اگزما یک بیماری التهابی پوست است که به عنوان درماتیت آتوپیک نیز شناخته می شود، می تواند باعث تحریک پوست، تاول و بثورات خارش دار شود. همچنین می تواند لکه های زمخت پوستی را با گذر زمان ایجاد کرده یا وضعیت آن را تشدید کند.

اگزما در کودکان کمتر از ۲ سال شایع‌تر است، اما می‌تواند کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان را نیز درگیر کند. محرک های ارثی و محیطی ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند، اما علت آن به طور واضح شناخته نشده است.

تحقیقات نشان می دهد اگر مادر پروبیوتیک مصرف کند و از نوشیدن شیر گاو در دوران بارداری اجتناب کند، احتمال ابتلای نوزاد به اگزما کمتر است. نوزادانی که در سه ماه اول زندگی خود به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می کنند نیز کمتر به اگزما مبتلا می شوند.

بسیاری از افرادی که اگزما دارند، آلرژی غذایی نیز دارند. با این حال، هر کس متفاوت است و کشف نیازهای غذایی شخصی شما برای به حداقل رساندن مشکلات آلرژی و اگزما مهم است. همه افراد با غذاهای ذکر شده در زیر مشکل ندارند.

آلرژی های غذایی رایج مرتبط با اگزما
شیر گاو
تخم مرغ
محصولات سویا
گلوتن
آجیل
ماهی
صدف
به نظر نمی رسد خوردن برخی غذاها باعث ایجاد اگزما شود، اگرچه ممکن است در صورت ابتلا به این بیماری باعث تشدید آن شود. حفظ یک رژیم غذایی مناسب اگزما کلید مدیریت کلی وضعیت شما است. اما فراموش نکنید که همه افراد نسبت به غذاهای مشابه واکنش‌های مشابهی نخواهند داشت.

اگزما دارم، آیا غذاهای خاصی وجود دارد که باید بخورم؟
خوردن غذاهای ضد التهابی ممکن است به کاهش یا بهبود علائم اگزما کمک کند. نظیر:
ماهی چرب
ممکن است بتوانید با خوردن ماهی های چرب مانند سالمون و شاه ماهی علائم خود را کاهش دهید. روغن ماهی حاوی سطوح بالایی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که ضد التهاب هستند. همچنین ممکن است مصرف مکمل امگا ۳ را در نظر بگیرید .

به طور کلی، توصیه می شود که حداقل ۲۵۰ میلی گرم اسیدهای چرب امگا ۳ در روز (ترجیحا از غذا) دریافت کنید.

غذاهای حاوی کورستین
کوئرستین یک فلاونوئید گیاهی است. این ماده ی غذایی کمک می کند تا بسیاری از گل ها، میوه ها و سبزیجات رنگ داشته باشند. همچنین یک آنتی اکسیدان و آنتی هیستامین قوی است؛ این بدان معنی است که می تواند التهاب و همچنین سطح هیستامین را در بدن شما کاهش دهد.

غذاهای سرشار از کورستین عبارتند از:
سیب
بلوبری
گیلاس
کلم بروکلی
اسفناج
کلم پیچ
غذاهای حاوی پروبیوتیک
غذاهای پروبیوتیک، مانند ماست، حاوی کشت های زنده هستند که به حمایت از سیستم ایمنی قوی کمک می کنند. این ممکن است به کاهش شعله ور شدن یا واکنش های آلرژیک کمک کند.

غذاهای غنی از پروبیوتیک عبارتند از:
سوپ میسو
ترشی های تخمیر شده طبیعی
پنیرهای نرم مانند گودا
کلم ترش
کفیر
لبنیات حاوی پروبیوتیک
تمپه
اگزما دارم،از چه غذاهایی باید اجتناب کنم؟
آنچه می خورید ممکن است مستقیماً باعث بروز اگزما نشود، اما می تواند باعث تشدید علائم شما شود. اگر غذایی می خورید که به آن حساسیت دارید، بیشتر گرفتار اگزما می شوید.

آلرژی های غذایی رایج عبارتند از:
محصولات لبنی
تخم مرغ
سویا
آجیل
غذاهای حاوی مواد نگهدارنده و مواد مصنوعی نیز ممکن است علائم را تشدید کنند. این موارد شامل غذاهای سرشار از چربی ترانس مانند مارگارین، غذاهای فرآوری شده و فست فود می شود.

غذاهای سرشار از قند نیز ممکن است باعث تشدید اگزما شوند. قند باعث افزایش سطح انسولین می شود که می تواند منجر به التهاب شود.

اقلامی که معمولاً قند بالایی دارند عبارتند از:
کیک ها
قهوه اگر با شکر و کارامل و…باشد
نوشابه
چند اسموتی
غذاهای فست فود مانند همبرگر
آیا برنامه ی غذایی خاصی وجود دارد که از آن پیروی کنم؟
رژیم غذایی یکسانی برای اگزما وجود ندارد، اگرچه خوردن یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان ممکن است به کاهش علائم کمک کند. برخی از برنامه های غذایی مبتنی بر اصولی هستند که ممکن است برای کاهش علائم مفید باشند:

رژیم غذایی مدیترانه ای
این رژیم بر خوردن موارد زیر تاکید دارد:

میوه ها
سبزیجات
ماهی
چربی های سالم مانند روغن زیتون
دسرهای شیرین و گوشت قرمز را می توان به مقدار بسیار کم یا اصلا در این رژیم مصرف کرد.
رژیم ضد التهابی
این برنامه غذایی بر حذف غذاهایی که التهاب را افزایش می دهند و خوردن غذاهای غنی از فیبر تمرکز دارد.نظیر:

میوه ها
سبزیجات
غلات کامل
چربی های سالم مانند روغن زیتون
ماهی که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است
غذاهای فرآوری شده با مواد شیمیایی در این برنامه غذایی گنجانده نشده است.

رژیم های دیسیدروتیک و حذفی برای اگزما مفید هستند؟
رژیم های دیسیدروتیک و حذفی رژیم های غذایی مختلفی هستند که ممکن است بخواهید در نظر بگیرید. رژیم غذایی دیسیدروتیک مخصوصاً برای کسانی است که اگزمای دیسیدروتیک دارند. رژیم غذایی حذفی نیز ممکن است به کسانی کمک کند که نمی دانند محرک های اگزمای آنها چیست.
رژیم غذایی دیسیدروتیک
اگزمای دیسیدروتیک با تاول های ریز روی دست ها و پاها مشخص می شود. مانند سایر اشکال اگزما، علت آن ناشناخته است. آلرژن ها، از جمله آلرژن های غذایی، ممکن است بر تشدید علائم این نوع اگزما اثر بگذارند.

نیکل و کبالت ممکن است علائم اگزمای دیسیدروتیک را تشدید کنند. رژیم غذایی دیسیدروتیک شامل اجتناب از غذاهای حاوی این عناصر برای کمک به کاهش شیوع بیماری است.

نیکل و کبالت ممکن است در موارد زیر یافت شوند:
گندم کامل
غلات کامل
چاودار
جو دو سر
کاکائو
محصولات سویا
میوه های خشک شده
نخود
مواد غذایی کنسرو شده
غذاهای سرشار از ویتامین C می توانند به کاهش جذب این عناصر کمک کنند، بنابراین خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه نیز ممکن است کمک کند.

غذاهای غنی از ویتامین C
فلفل دلمه ای
کلم پیچ
پرتقال ها
توت فرنگی
گل کلم
آناناس
انبه
رژیم حذفی
رژیم غذایی حذفی برای افرادی که حساسیت غذایی تشخیص داده اند توصیه می شود. اگر مطمئن نیستید که محرک های اگزما شما چیست، امتحان کردن رژیم غذایی حذفی ممکن است تشدید علائم شما را کاهش دهد.

محرک های زیادی برای اگزما خارج از آنچه می خورید وجود دارد، از جمله استرس، محصولات موضعی و بهداشتی حتی موادی که در محیط یافت می شوند؛ این ممکن است تشخیص اینکه چه چیزی باعث شیوع بیماری شما شده است را دشوارتر کند.

اگر می خواهید رژیم غذایی حذفی را امتحان کنید، با حذف غذاها یا گروه های غذایی خاص از آنچه می خورید به مدت حداقل سه روز شروع کنید تا ببینید آیا شعله ور شدن علائم شما فروکش می کند یا خیر. برای بهترین نتیجه، سعی کنید هر بار یک غذا یا یک گروه غذایی خاص را حذف کنید.

آیا حدف گلوتن از رژیم غذایی به بهبود اگزما کمک می کند؟
برای برخی افراد، بیماری سلیاک و اگزما به نظر می رسد که دست به دست هم بدهند. این ممکن است به دلیل پیوند ژنتیکی باشد که هر دو اختلال دارند. بیماری سلیاک با حذف گلوتن از رژیم غذایی درمان می شود. اگر علاوه بر اگزما به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن نیز مبتلا هستید، اگر گلوتن را حذف کنید، ممکن است بهبودی واقعی در پوست خود مشاهده کنید.

غذای بدون گلوتن بسیار محبوب شده است و بسیاری از غذاها اکنون برچسب بدون گلوتن دارند. بیشتر محصولات گندم، چاودار و جو نیز جایگزین های بدون گلوتن دارند که می توانید بخرید؛ به عنوان مثال، می توانید به جای پودر نان از تکه های سیب زمینی برای پوشاندن کتلت های مرغ و از آرد بادام به جای آرد گندم برای پخت استفاده کنید.

چای اولانگ برای بهبود علائم اگزما مفید است؟
در بین مواد غذایی مفید برای مقابله با حملات اگزمای پوست نوشیدن چای اولانگ از اهمیت بالایی برخوردار است. این چای طعم قوی چای سیاه و تلخی چای سبز را با هم دارد. نتایج پژوهشی که محققان ژاپنی به مدت یک ماه انجام داده اند نشان داده است که مصرف چای اولانگ خواص درمانی فوق العاده ای دارد. به عقیده ی این محققان افرادی که به مدت حداقل یک هفته چای اولانگ مصرف می کنند در خارش و تحریکات پوستی تسکین زیادی تجربه می کنند. بنابراین توصیه می شود که چای اولانگ را نیز در برنامه ی روزانه تان داشته باشید.
تخم کتان برای مقابله با اگزما فوق العاده است. چون این دانه های ریز منبع فوق العاده ی امگا ۳ ها و امگا ۶ ها محسوب می شوند. تأثیر این اسیدهای چرب در بهبود بافت ها، بهبود جای زخم و جوش، تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن و تسکین سطح پوست مثال زدنی است.

جگر برای بهبود اگزما مفید است؟
جگر، دل و قلوه نیز حاوی میزان قابل توجهی سلنیوم بوده و برای مقابله با خارش و پوسته پوسته شدن پوست مفید هستند. می توانید با این مواد غذایی غذاهای خوب و خوشمزه ای طبخ کنید. افزودن سیر و پیاز به جگر باعث افزایش خاصیت آن شده و تأثیر زیادی در بهبود وضعیت اگزما خواهد داشت.

تخم مرغ علائم اگزما را کاهش می دهد؟
تخم مرغ حاوی زینک است که برای مقابله با اگزما فوق العاده عمل می کند. این ماده ی غذایی سرشار از پروتئین است. در نتیجه می توان آن را دوستدار پوست و تناسب اندام دانست. سعی کنید تخم مرغ را به صورت آب پز یا داخل سالاد و یا نیمرو میل کرده و از خواص آن بهره مند شوید.

تخم کتان می تواند اگزما را درمان کند؟
تخم کتان برای مقابله با اگزما فوق العاده است. چون این دانه های ریز منبع فوق العاده ی امگا ۳ ها و امگا ۶ ها محسوب می شوند. تأثیر این اسیدهای چرب در بهبود بافت ها، بهبود جای زخم و جوش، تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن و تسکین سطح پوست مثال زدنی است.

تخم کتان به تناسب اندامتان نیز کمک می کند. یعنی می توانید یک تیر با چند نشان داشته باشید. توصیه می کنیم تخم کتان آسیاب شده را به خورش ها و سالادهایتان افزوده و از خواص آن بهره مند شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا