حاجی بابایی : اعداد و ارقام لایحه رتبه بندی معلمان را قبول ندارم
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس انتقاداتی را نسبت به برخی محدودیتهای در نظر گرفته شده در لایحه نظام رتبه بندی معلمان بیان کرد.
محمدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به بررسی جزئیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان گفت: قسمت عمده آنچه در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تلاش مورد بررسی و تصویب قرار گرفته است، با محدودیتهایی همراه است که مورد تایید بنده به عنوان رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس نیست. به صورت کارشناسی اعلام میکنم که هیچکدام از اعداد و ارقام منابع مالی لایحه کنونی نظام رتبهبندی معلمان را قبول ندارم.
وی ادامه داد: ای کاش در صدا و سیما یا رسانه دیگر برنامه مستقلی میگذاشتند و به صورت کارشناسی این موضوع به سمع و نظر همه میرسید. معتقدم اعتبار مورد نیاز این لایحه خیلی پایینتر از اینهاست، مخصوصاً امسال که اعتبار مورد نیاز یکساله نیست.
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: اگر بخواهیم همین الان این لایحه را مصوب کنیم و به قانون تبدیل شود، شاید اعتبارش برای یک سوم بودجه مورد نیاز باشد، زیرا حدود چهار ماه تا پایان سال زمان هست.
حاجی بابایی با بیان اینکه پیشنهادهایی را به ویژه در مورد ماده های ۳ و ۷ ارائه دادهایم که باید به کلی تغییر کنند، اظهار کرد: اگر مواد مذکور تغییر کند، به همان نظام رتبهبندی از قبل تعریف شده باز میگردد، وگرنه به نظرم مصوبه مطابقتی با سند تحول بنیادین نخواهد داشت.
وی توضیح داد: ماده ۳ معلم را به مربی-معلم، استادیار _معلم، دانشجو-معلم و استاد-معلم تقسیم بندی کرده است و در ماده ۷ میزان مطابقت آنها با هیئت علمی تعریف شده است. البته در ماده یک و ۲ صرفاً درباره تعریفها بحث شده که در مورد آن اختلاف زیادی وجود ندارد.
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس گفت: با تصویب لایحه نظام رتبهبندی معلمان به طور مطلوب، نیروی انسانی آموزش و پرورش محسوب میشود و تا ۱۰ سال آینده باید همه معلمان ورودی بر اساس تخصصشان در جایگاه خود قرار بگیرند. به علاوه با هیئت ممیزی در تمام شهرستان ها سنجش صورت میگیرد و معلمان بر اساس روش های تدریس و طرح درس، ارتقاء پیدا میکنند و کیفیتبخشی قابل توجهی در نظام تعلیم و تربیت ایجاد میشود.
حاجی بابایی افزود: در نتیجه این مسائل یک رضایتمندی میان معلمان، دانش آموزان و جامعه ایجاد خواهد شد. معلمان زیاده خواه نیستند و آنچه درباره اعداد و ارقام نجومی گفته می شود، درست نیست. معلمان نظامی می خواهند که به طور عادی و متوسط جزء کارکنان آن قرار بگیرند.
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس تصریح کرد: نظام رتبه بندی معلمان بر اساس سند تحول بنیادین در سال ۱۳۹۲ مصوب شد اما به مرحله اجرا نرسید. کار کارشناسی در سال ۹۲ انجام شد که معلمان را از نظر ارتقاء جایگاه و شغل و مهندسی نیروی انسانی و سنجش تعریف کند و معیارهایی را برای یک نظام مستقل رتبه بندی در نظر بگیرد.
2323