پزشکی

تقویت و افزایش ضریب کار تیمی در حوزه هنر هیات+ عکس

اداکسو

رویداد ملی سفینة النجاة با حضور بیش از ۴۰۰ هنرمند هیاتی از سراسر کشور و به مدت سه روز به همت جامعه ایمانی مشعر، توسط هنر هیات برگزار شد.

به گزارش بهداشت نیوز، رویداد ملی سفینة النجاة با حضور بیش از ۴۰۰ هنرمند هیاتی از سراسر کشور و به مدت سه روز به همت جامعه ایمانی مشعر، توسط هنر هیات برگزار شد.

160 هنرمند خانم و 248 هنرمند آقا از ساعت 8 صبح تا 8 شب به مدت سه روز در این رویداد با مشارکت اداره ارتباطات و رسانه آستان قدس به خلق آثار هنری مذهبی پرداختند.

علیرضا رحیمی، مدیر اجرایی این رویداد در گفتگو با خبرنگار فارس در مشهد درباره نحوه گزینش هنرمندان گفت: فراخوانی در سراسر کشور اعلام شد و پس از آن حدود 800 هنرمند در سایت هنر هیات آثار خود را بارگذاری کرده و پس از بررسی آثار۴۰۰ نفر انتخاب شدند و در رویداد شرکت کردند.

وی ادامه داد: هدف مجموعه هنر هیات، اعتلا و رشد هنرمندان هیاتی است اما فراخوان به صورت عمومی اعلام شده و همه افراد علاقه‌مند می توانستند شرکت کنند.

رحیمی افزود: این رویداد در ۱۰ رشته پرچم و کتیبه، پوستر، نشان هیات، حروف نگاری، پادکست، عکاسی، تصویرسازی، گرافیک متحرک و نقاشی برگزار شد.

مدیر اجرایی رویداد ملی سفینة النجاة گفت: برخی از هنرمندان قابلیت تولید اثر هنری با کیفیت را دارند اما متاسفانه جرات و یا ایده تولید اثر را ندارند. در این رویداد هنرمند در کنار اساتید و سایر هنرمندان آزمون و خطا کرده و همراه با رشد و هم افزایی، در طول سه روز تولید اثر می کند.

وی با بیان اینکه این سه روز برای برخی آغاز کار است، گفت: پس از این سه روز ما 8 فراخوان رقابتی در کل کشور داریم که این هنرمندان می توانند آثار خود را در این فراخوان ها شرکت دهند.

رحیمی به سابقه 10 ساله هیات هنر در این حوزه اشاره کرد و گفت: برخی رشته های ما مثل پوستر و عکس در سال یازدهم فعالیت خود هستند در نتیجه هنرمندان بیشتری را جذب کرده اند. هنرمندان حاضر در این رویداد، افراد متوسط رو به بالایی هستند که توانایی خلق اثر هنری را دارند.

وی یادآور شد: برخی از هنرمندان ما مادر هستند و به همراه کودکانشان در این رویداد حضور دارند. درنتیجه بخشی از فضای برگزاری رویداد را برای مهدکودک درنظرگرفتیم تا مادران هنرمند با خیالی آسوده به خلق اثر بپردازند.

حضور 30 استاد در 10 کارگاه رویداد ملی سفینه النجات

این رویداد شامل 10 کارگاه است و در هر رشته، سه استاد به عنوان تسهیلگر تا خلق اثر، همراه هنرمندان هستند که در مجموع 30 استاد از شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، قم و کرمانشاه در این رویداد حضور دارند و در کل موضوعات نیز، دو نفر به عنوان ناظر، اثرات هنری را به لحاظ تاریخی و موضوعی مورد بررسی قرار می دهند.

حسن و محمد روح الامین، حامد مغروری، مجتبی مجلسی، محمدرضا دوست محمدی و حمیدرضا کشاورزی میاندشتی برخی از اساتیدی هستند که هنرمندان حاضر در رویداد سفینة النجاة از حضور آنان بهره می برند. در ادامه گفتگوی فارس با برخی از این اساتید را می خوانید.

ایجاد هویت بصری استاندارد برای محتوای هنری هیئات

محمد روح الامین، استاد کارگاه نشان هیات از شهر تهران؛ در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: ما در این رویداد جمع شدیم تا به یک خروجی قابل اعتنا برسیم خروجی ای که در نهایت هم ارتقاء هنرهای مذهبی هیات و هم دریافت معنوی برای شرکت کنندگان به دنبال داشته باشد.

وی برگزاری این رویداد در مشهد به عنوان شهری که متبرک به نام امام رضا(ع) است را بسیار ارزشمند خواند و افزود: ایجاد شخصیت استاندارد، یونیفرم و هویت بصری برای محتوای هیات و مراسمات مذهبی در راستای حفظ شعائر اسلامی است و از طرفی به دلیل اجر اخروی و حس و حال معنوی که برای انسان ایجاد می کند، اساسا امر مبارکی است.

چالش سه روزه رویداد، فرصتی مناسب برای محک هنرمندان

مجتبی مجلسی، استاد کارگاه پوستر از شهر اصفهان نیز برخی از دوستانی که در این کارگاه جمع شدند، از طریق فضای مجازی هنر هیات دوره های متفاوت پوستر، صفحه آرایی، طراحی نشان، خط کوفی بنائی و… آموزش دیده اند و بسیار مشتاق بودند تا در فضایی زیر نظر اساتید خود به خلق اثر بپردازند.

در این رویداد هنرمندان کارگاه های مختلف در کنارهم ضمن آشنای با ابزارها و تکنیک های نو، تجربیات جدیدی از تولیدات یکدیگر، بدست می آورند. ما سعی کردیم فضایی ایجاد کنیم که هنرمندان بتوانند در این محدوده زمانی سه روزه تمام آموزش هایی که قبلا دیده اند را اجرایی کنند. گرافیک یک ظرفیت اورژانسی است که باید معمولا در کمترین زمان ممکن ایده آن خلق و به مرحله اجرا برسد و همین چالش سه روزه، بار آموزشی بسیار خوبی برای هنرمند دارد و می تواند خودش را به خوبی محک بزند.

وی با بیان اینکه در هر کار هنری، سفارش کار مدت زمان دارد و باید محصول به موقع طراحی شود، گفت: تجربه نشان داده که بالغ بر 95 درصد دوستان به تولید اثر مطلوب می رسند و آن 5 درصد باقیمانده نیز با در اختیار داشتن، مدت زمان بیشتر و غلبه بر استرس خود می توانند به نتیجه برسند و ما عمدا این سه رور را تعیین می کنیم تا دوستان در این چالش متوجه نقاط ضعف خود شده و با تکنیک هایی که از اساتید آموزش می بینند آنها را اصلاح کرده و برای آینده حرفه ای خود آماده شوند.

علیرضا خالقی، استاد کارگاه نقاشی از مشهد نیز با بیان این مطلب که 20 نفر در کارگاه نقاشی مشغول به کار هستند، یادآور شد: واقعه مسجد گوهرشاد، موضوع این کارگاه است، موضوعی که برای نسل جدید تازگی دارد و نزدیک به 100 سال از آن می گذرد و برگزاری چنین رویدادی بسیار برای روشن شدن ذهن نسل های آینده مفید است.

پرداختن به شخصیت های کمتر دیده شده در واقعه عاشورا

مرتضی اعلائی، استاد کارگاه طراحی محصول پرچم و کتیبه از شهر قم نیز در گفتگو با خبرنگار فارس در مشهد، گفت: این رویداد به لحاظ کمی و کیفی در سطح کشور کم سابقه است.

وی با اشاره به ایجاد هم افزایی و تقویت و ضریب کار تیمی در این نوع کارگاه ها افزود: در بخش پرچم و کتیبه، فقط نقش نیست بلکه شامل کارهای تصویرسازی، خط و گرافیک نیز می شود و علت ان نیز اینست که حجم وسیعی از هنرمند با بسته ای کامل از هنرهای مرتبط در کنار یکدیگر فعالیت می کنند و این اتفاقی منحصر به فرد است. معمولا در کارگاه ها افراد غیرحرفه ای شرکت می کنند اما اینجا درصد افرادی که می توانند به خروجی خوب و حرفه ای برسند، بالاست.

اعلائی بابیان این مطلب که سعی شده کارها و اثرات جدید و خلاقانه تولید شود، ادامه داد: در حوزه کتیبه ما به مسئله کاربردی و عملیاتی بودن آثار توجه کردیم و الان بر روی حوزه مخدرات حرم سیدالشهداء فعالیت می کنیم، بانویی مثل ام قاسم که در واقعه حضور ندارد و همسرش را راهی کربلاء می کند و در حوزه پوستر نیز به اسلم دیلمی تنها شهید ایرانی کربلاء می پردازیم افرادی که اسم آنها تاکنون چندان شنیده نشده است.

منبع: فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا