تذکرات نمایندگان مجلس/ از رسیدگی سریع به تخلفات فولاد مبارکه تا پرداخت عادلانه خسارات سیل
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز یکشنبه (30 مرداد) به بیان تذکرات شفاهی خود پرداختند که در ادامه به مهمترین عناوین آن اشاره شده است.
مسلم صالحی نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود خطاب به وزیر جهاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره پرداخت مطالبات گندمکاران گفت: 40 روز است که گندمکاران محصولات خود را تحویل دادهاند اما هنوز هزینه آن را دریافت نکردهاند؛ همچنین افزایش تعرفه سیفیجات باعث شده این محصولات روی دست کشاورزان بماند.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی در ادامه در تذکری خطاب به وزیر کشور و رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به لزوم پرداخت عادلانه خسارات سیل عنوان کرد: سیل شمال استان فارس، داراب و استهبان خساراتی به بار آورد که لازم است اگر اعتباری برای جبران آن تخصیص داده میشود، توزیع آن به صورت عادلانه باشد تا منجر به نارضایتی مردم و نمایندگان نشود.
صالحی در تذکر دیگری خطاب به وزیر صمت درباره عرضه کم خودرو در بازار بورس کالا اظهار داشت: این موضوع باعث افزایش قیمت خودرو از 800 تا 900 میلیون تومان به یک میلیارد و 100 تا یک میلیارد و میلیون تومان در بازار بورس کالا شده که پول آن به جیب خودروسازان و ضرر آن برای مردم خواهد بود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در تذکری خطاب به وزیر صمت و سرپرست وزارت تعاون درباره شرکت دخانیات خاطرنشان کرد: بدهی سنگین دخانیات به امور مالیاتی، بیمه و تأمین کنندگان توتون و تنباکو باعث مشکلات بسیاری شده که اگر رسیدگی نشود تبعات آن دامنگیر کارمندان و کارگران این شرکت خواهد شد.
محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مردم مهریز در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: مسیری در شهرستان مهریز وجود دارد که متاسفانه هر روز در آن شاهد وقوع تصادف بوده و خانواده ها داغدار می شوند، لذا باید به این زخم کهنه توجه شود تا آن مداوا شود.
نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس در تذکری خطاب به وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: تعدادی از مدارس از سوی خیرین ساخته شده، اما دولت برای اتمام و تجهیز آنها اعتبار لازم را تخصیص نمی دهد که این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
عباس جهانگیرزاده نماینده مردم پارسآباد در مجلس نیز در تذکر شفاهی گفت: تذکر بنده به وزیر نیرو است، آقای وزیر؛ نامه ها و درخواست های بنده به جنابعالی در خصوص بحران آب ناشی از سوءمدیریت در حوضه دشت مغان و بی توجهی به مدیریت آب منطقه استان اردبیل به توسعه شبکه آبیاری و بحران آب موجود در توزیع آب مناطق مغان میسر واقع نشد و نتیجه آن منجر به ورود خسارت هنگفت در سال گذشته شده است.
وی تاکید کرد: در سال گذشته به زارعین حوضه زرخیر مغان و شهرستان های پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز خسارت هایی وارد شد.
نماینده مردم پارس آباد و بیله سوار در مجلس مطرح کرد: اخیرا طی مکاتبات موجود برای جلوگیری از شرایط مشابه، در سال جاری نیز مراتب را متذکر و راهکارهایی را برای توزیع شبکه آبیاری و جلوگیری از هدررفت آب رودخانه ارس از طریق لایروبی و توجه به بزرگترین و حیاتی ترین پروژه شمال کشور یعنی پروژه سد خدآفرین که با 90 درصد پیشرفت فیزیکی از سال 97 در دولت گذشته رها شده است، ارائه کردم، اما باز هم بی تاثیر بوده است.
جهانگیرزاده مطرح کرد: متاسفانه روز موعود فرا رسید و شرایط روز گذشته تکرار شد، بحران آب ناشی از ضعف مدیریت آب منطقه ای استان اردبیل کشاورزان زحمتکش را جلوی فرمانداری های محل کشیده است.
وی افزود: آقای وزیر؛ آیا امروز پاسخی برای آن ها دارید؟ مسئولیت بحران ناشی از سوءمدیریت آب در حوضه دشت مغان که 2 سال تمام فریاد می زنیم، با چه کسی است؟
روح الله نجابت نماینده مردم فارس در مجلس شورای اسلامی نیز در تذکر شفاهی خود خطاب به دولت و رئیس جمهور گفت: با گذشت دو ماه از اداره وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هر چه سریعتر وزیر پیشنهادی معرفی شود، در شرایطی که یکی از پروژه های جدی دولت مردمی سازی یارانه ها بوده، کماکان ای وزارتخانه مهم وزیر ندارد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم ادامه داد: وزیر پیشنهادی وزارت تعاون هر چه سریعتر به جلس معرفی شود و فرصت بررسی در صحن علنی و کمیسیون ها فراهم گردد، معطل نگاه داشتن وزارتخانه ای به این مهمی به صلاح کشور و مردم نیست.
سید مرتضی حسینی نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی نیزدر تذکر شفاهی خود گفت: از قوه قضائیه درخواست دارم به گزارش دردآور و تکان دهنده تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه ورود کرده و آن را به سرعت مورد رسیدگی قرار دهد. اگر این گزارش مانند گزارش های قبلی بدون رسیدگی بماند، افکار و اعصاب مردم به شدت مکدر می شود.
نماینده مردم میانه در ادامه تذکر خود با اشاره به قانون واردات خودرو ادامه داد: از دولت و وزارت صمت درخواست دارم در تدوین آیین نامه اجرایی این قانون به گونه ای عمل نکند که قانون واردات خودرو ناکارآمد شود. برای حفظ خاصیت آن نباید آزادی واردات خودرو محدود به زمان معیین باشد و لازم است تا تعرفه های گمرکی به صورت منطقی لحاظ شوند.
وی افزود: بانک مرکزی باید بانک های کشور چه خصوصی و چه دولتی را موظف کند تا لیست بدهکاران خصوصاً ابربدهکاران را به صورت کامل منتشر کنند، سپس اقدامات لازم برای وصول مطالبات از محل اموال عمومی و بیت المال را در دستور کار قرار دهند. تعیین حد نصاب برای معرفی بدهکاران منطقی نیست، مگر بدهکاران زیر یکصد میلیارد تومان، اموال و پول مردم را دراختیار ندارند؟
انتهای پیام/